|

De urste receptie van Prins Randy d’n Urste… ja ja d’n dizze is veulste loat

[spb_gallery gallery_id=”18318″ display_type=”masonry” columns=”3″ fullwidth=”no” gutters=”yes” image_size=”full” slider_transition=”slide” show_thumbs=”yes” autoplay=”yes” show_captions=”yes” enable_lightbox=”yes” hover_style=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Waar kun je beter je vuurdoop als nieuwe prins beginnen dan in Mariaheide bij de Heikrikkels. Een zaal met enthousiaste Krikkels, gezellige carnavalsverenigingen die je vaak tegen komt zoals De Knoerissen, De Uilen en de Piepers, maar ook voor ons wat onbekendere zoals de Piereslikkers of de Dupkes uit Seitert. En wat doe je dan als kersverse prins? Juist efkes wa buurten, wat pilskes drinken en ook even de aandacht op het podium om te kijken wat er zoal gebeurt. Daarnaast natuurlijk aandacht voor de club, want wie horen er nou eigenlijk allemaal bij en wat gebeurt er zoal: in het kort… slappe klets, wat bier, d’r worden zo links en rechts wat stickers geplakt en dan met name bij de souvenirjagende damens, d’r werd denk ik in 10 minuten tijd zo’n 5 kilo kaas doorheen gesneden en gegeten en verrek hoe kan het toch dat het tempo zo hoog ligt? Aha… Henri is de ober van dienst en met zijn Mariaheise roots kent hij iedere dame achter de bar!

Na wat gezever in de zaal werd het tijd voor wat gezever op het podium. We mochten aanstalten maken en  Johan liet blijken een goede raadsadjudant te zijn. Een briefje met de correcte opstelling: dansgarde, rawazzie, raad van elf, bestuur, virre, dames en kinderen. Of was het toch anders en stond Cornellissen bouw voorop? Dan mi ut hele gevolg het podium op. En dan stu d’r wat! Normaal gesproken is het podium meteen voor de dansgarde echter d’r was wat water, melk of bier geknoeid en het was spekglad. Op zoek naar een tod om te poetsen. En dat valt dan nog niet mee. Gelukkig weet Roel hoe hij met een bezem aan de gang moet en wist het podium al fluitend  wat schoner te maken.  Gelukkig is het dan eind goed, al goed en kan de dansgarde aan de gang. Vervolgens is het de beurt aan Prins Randy om zijn kunsten te laten zien, En dat valt nog niet mee dat hangen aan zo’n stukske. Sociaal als Prins Randy is, zet hij een mooie tijd die vervolgens door de drie Mariaheise mannen vakkundig wordt verbeterd. Dat moet beter, haha! Wonder boven wonder is het toch Prins Mathijs die de beste tijd neerzet en een blaadje bier voor zijn vrienden heeft verdiend.

Conclusies van de dag: Ut gu Prins Randy en Adjudant Wout verrekte goed af. Dansgarde heeft een dijk van een optreden. Prins Randy moet thuis wat oefenen dus we kunnen de rekstok in de tuin zetten en niet bij Nia Domo stallen. Gezien de hoeveelheid bier zou het wel eens efkes kunnen duren voordat dit stuk online staat.

Conclusie achteraf: Te veel bier dat weekend en niet scherp zat waardoor het verslag nu pas online komt…. dat zijn 12 dagen te laat tekstschrijver!!!!!

[/spb_text_block]

Vergelijkbare berichten