Club van de week!

VriendenLoterij steunt Carnavalsstichting De Knöllekes uit Boekel met 5.000 euro

Bijdrage voor nieuwe carnavalswagen

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Carnavalsstichting De Knöllekes uit Boekel! De carnavalsvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De vereniging gaat het geld gebruiken om de onveilige carnavalswagen te vernieuwen.

Erik Verhoeven, bestuurslid van Carnavalsstichting De Knöllekes: “Ieder jaar kiezen we een nieuwe jeugdprins(es) en jeugdraad uit de groepen acht van het dorp. Deze feestelijke groep sluit de carnavalsoptocht af op de speciale jeugdprins(es)-carnavalswagen. Deze wagen is verouderd en niet meer veilig om te gebruiken. Dankzij deze bijdrage kunnen we een nieuwe wagen maken voor de optochten.”

‘Clubs van de Week’

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Extra financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.

foto’s door: bmfotografie.

Vergelijkbare berichten