jeugdcarnaval

jeugdcarnaval bij de knöllekes.

Speciaal voor alle kinderen tot de middelbare school organiseren we heel veel leuke activiteiten. Op deze pagina hebben we er een paar uitgelicht. Heb je vragen? Dan kun je ons benaderen door een mail te sturen. Gebruik daarvoor deze knop:

“Carnaval vind ik het mooiste feest dat er is. Ik heb er dan ook heel veel zin in om samen met heel Boekel er dit jaar een mooi feestje van maken.”

Jeugdprinses Juul – 2023

De jeugdraad.

Jeugdcarnaval heeft natuurlijk een flitsende jeugdraad met prins(es) en vorst(in) nodig! Jaarlijks kiezen wij een nieuwe jeugdraad en de prins(es) en vorst(in) uit de kinderen van groep 8 uit Boekel. De kinderen geven zich vooraf op en uiteindelijk loten we wie er plaats mag nemen in de jeugdraad. De jeugdraad loop de gehele carnaval voorop in de polonaise, mag op een eigen jeugdwagen tijdens de optocht en bezoekt de scholen tijdens het scholencarnaval.

De jeugdcommissie

Om alle activiteiten in goede banen te leiden hebben wij een fanatieke jeugdcommissie. Ze zijn tijdens de activiteiten te herkennen aan de rode T-shirts met het logo van de jeugdcommissie. Onze jeugdcommissie bestaat uit: Piet Rovers, Anke Manders, Madeleine van Goor, Coen van de Laar, Michael van Uden, Niels Coppens en Marlous van Schijndel Mocht je nu al vragen hebben, dan kun je mailen naar: jeugdcarnaval@deknollekes.nl.

Stuif es in.

Een vast onderdeel van de jeugdcarnaval in Boekel is ‘Stuif es in’. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 mogen een optreden doen op het grote podium in Nia Domo. De optredens vallen in de categorie dans, playback, live of theater. We starten voorafgaand aan de carnaval met een voorselectie van de optredens. In elke categorie gaan drie optredens door naar de grote finale op carnavalszaterdag. Bij de voorselectie mag iedereen komen kijken, maar de finale is alleen voor de kinderen van groep 1 t/m 8.

Scholencarnaval

Vrijdags voorafgaand aan de carnaval vieren de Boekelse scholen carnaval op school. Deze vrijdagochtend volgen de scholen een eigen carnavalsprogramma. De jeugdraad en onze dansgarde brengen alle scholen in Boekel een bezoek. De dansgarde verzorgt een optreden, de jeugdraad bouwt een feestje en de prins(es) en vorst(in) laten iedereen weten dat ze helemaal klaar zijn voor de carnaval. Heb jij de jeugdraad ook al op school gespot?

carnaval.

Natuurlijk! Carnaval. Tijdens de carnaval hebben we leuke jeugdactiviteiten op maandag (Klein Knöllekesbal) en dinsdagmiddag. Kom je ook lekker mee carnavallen samen met je ouders, vriendjes en vriendinnetjes?

optocht.

Doe jij mee met de optocht? Ook kinderen kunnen meedoen en voor de prijzen gaan. tijdens en direct na de optocht is het kei gezellig voor kinderen in Nia Domo en we starten altijd met de prijsuitreiking van de jeugd.

braskaarten.

Bij alle jeugdactiviteiten in Nia Domo zijn braskaarten te koop. Dit zijn kaarten voor kinderen waarmee een aantal lekkernijen en drinken te koop is.