Carnaval 2021

Beste carnavalsvierders,

Op 11 november 2020 start officieel het carnavalsseizoen 2020-2021. Al ruim voor deze start wordt er door vele vrijwilligers van de carnavalsverenigingen gewerkt aan de activiteiten en organisatie van het komende seizoen.

Maar gezien de situatie rondom het corona virus is meermaals de vraag gekomen van leden en carnavalsvierders hoe carnaval 2021 er uit zal zien. Vast staat dat carnaval 2021 niet hetzelfde zal zijn als voorgaande jaren. De gezamenlijke besturen van de carnavalsverenigingen in de Gemeente Boekel hebben daarom verenigd het volgende besloten:

Zowel in Boekel en Venhorst worden er geen nieuwe hoogheden benoemd voor het carnavalsjaar 2021. De activiteiten die daarmee verband houden zoals recepties, onthulling, boerenbruiloft komen daarmee te vervallen. Geplande massale activiteiten in november 2020 komen eveneens te vervallen.

Hiermee is niet gesteld dat carnaval 2021 niet door gaat. Om toch invulling te geven aan carnaval 2021 wordt er gekeken naar welke mogelijkheden er zijn om carnaval in Boekel op verantwoorde wijze te kunnen organiseren en vieren.

Hierbij is het de intentie om wel bepaalde carnavalsactiviteiten te organiseren zoals bijvoorbeeld jeugdcarnaval (inclusief nieuwe jeugdraad), de optocht en carnavalsmiddagen- en avonden in Boekel. In Venhorst worden vooralsnog geen activiteiten uitgewerkt, naarmate carnaval 2021 dichterbij komt wordt er gekeken naar passende mogelijkheden.

Namens de carnavalsverenigingen van Boekel en Venhorst,

CV de Peeltuuters, Lianne van Hintum, secretaris
Stg Boerenbruidspaar, Mari van Alphen, secretaris
CV de Vliegenmeppers, Robert Dapperens, secretaris
Carnavalsstichting de Knöllekes, Jorg Gijsbers, secretaris.

Vergelijkbare berichten