Boerefist werkt inspirerend

Het resultaat na de eerste carnavalsavond in 2020:

  1. We hebben een nieuw boerenpaar: Gerard en Gerjo Donkers
  2. Stg Boerenbruiloft heeft een nieuw gezellig clublied
  3. Leo heeft last van zijn rug

Stip 20 uur begint het Boerefist op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar. En om meteen goed te beginnen starten ze met het nieuwe clubblied “Hoezee, doe maar gezellig mee in de Boerestee”. De stemming zat er meteen lekker in.

Ondertussen heeft de Raad van elf het heel druk met raden. Enkele heren weten zeker wie de nieuwe prins en zijn adjudant wordt. Volgens sommigen is het duo Hans vd Burgt / Damon vd Zanden kanshebber, anderen denken in de richting van Sten Krol. Prins Job, die toch nog steeds stevig in het zadel zit heeft er intussen stevig de schijt van gekregen. Zodanig dat hij bijna niet mee kon naar de onthulling van het nieuwe boerenpaar.

Maar goed: voordat we een nieuwe onthullen, nemen we altijd waardig afscheid van de voorganger. Dus prins Job: geen paniek. Zo doen ze dat ook bij de Boerenbruiloft: het afscheid was dan toch daar van het paar Mari en Carla. Even terugblikken op een knotsgek jaar waar deze twee echt van hebben genoten. De buurt nam ze weer op in hun midden: de volledige buurt stond ook op het podium. En niemand minder dan Hein vd Elzen fungeerde als voorzanger: de buurt was het Hali / Hola koor. Van dit moment werd ook gebruikt gemaakt door Hein te verheffen in de Boerenstand, aangezien hij al jaren als ambtenaar van de Boerenstand zijn steentje bijdraagt aan deze carnavalsactivitieit.

Na deze mooie momenten kwam er een tonprater: deze klusjesman had al snel de lachsalvo’s gevonden en bij enkelen rolden de tranen over wangen van het lachen. Deze “Tontje de klusjesman” was scherp van tong en bleek bijvoorbeeld David “d’n Dave” van Grinsven ook persoonlijk te kennen. Wel vervelend voor David dat zijn portemonnee is gestolen…

Leo doet gevaarlijk. Mocht u hem mank zien lopen: dit is de oorzaak.

De ene na de andere scherpe mop of anekdote rolde de zaal in. Bij enkelen is het avontuur met de kroonluchter blijven hangen, zie ook de foto hiernaast om te bewijzen. Tja, als je ouder wordt heb je blijkbaar toch van dit soort externe prikkels nodig. Het was in ieder geval een onrustige nacht in huize Kuipers.

Maar uiteindelijk kwam iedereen toch voor de bekendmaking van het nieuwe paar. Er waren niet veel tips nodig dat de hele zaal het wist. ‘t Grifke, ex-champignonboer en de mutshoek waren genoeg tips om het in de richting van Gerard en Gerjo Donkers te benoemen. En even later waren ze dan ook daar. Hierna barstte het feestgedruis pas echt los: de boeren gaan een prachtig carnavalsjaar tegemoet met dit paar!

Gerard en Gerjo Donkers. Met dank aan de Vliegenmeppers voor deze foto, want die heb ik schaamteloos gejat omdat ik geen scherpe foto had.

 

Vergelijkbare berichten