De Boekelse BierSpiele

[spb_gallery gallery_id=”19878″ display_type=”masonry” columns=”3″ fullwidth=”no” gutters=”yes” image_size=”full” slider_transition=”slide” show_thumbs=”yes” autoplay=”yes” show_captions=”yes” enable_lightbox=”yes” hover_style=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Op zaterdag 23 november vonden de Boekelse BierSpiele in Nia Domo plaats. Het evenement voor jong en oud in Boekel om te testen hoe slim, tactisch, snel en vooral ook hoe dorstig men is. Zeventien teams gingen met elkaar de strijd aan om uiteindelijk die plek in de finale te veroveren. Want daar gaat het tenslotte om. Naast eeuwige roem zijn er namelijk ook diverse tegoedbonnen te winnen.

Verschillende spellen zoals “Pul Schuiven”, “Eieren Happen”, “Flipcup”, “Beerpong”, “Doppen”, “Bierkratje hangen” en de  “Beker Toren” zorgen voor een ongekend spannende avond. Natuurlijk ook flink lachen als een concurrent het biertje niet snel genoeg opkreeg of lachendegezichten wanneer de biertoren van de tegenstander in elkaar stort. Met de nodige apres-ski en carnavalsskrakers tussendoor zorgde de DJ ervoor dat het tijdens de avond al gezellig was. Tussendoor speelde Rawazzi hun nummerkes om alvast op te warmen en ook de dansmariekes lieten voor het eerst hun dans zien. Dat belooft weer een “skon” carnavalsseizoen te worden.

In de tweede break van de avond werd de vereniging van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar is dat de Schaas & Skategroep Boekel. Deze vereniging, die al bestaat sinds 1994, is oorspronkelijk door enkele fanatieke schaatsers opgericht met als doel: zoveel mogelijk liefhebbers van deze sport bereiken. Nou, dat lukt ze wel in Boekel! Vroeger natuurlijk met de nationaal bekende Electroworld skeelertocht. Maar in Boekel zijn ze vooral bekend van het “Discoskaten” en de “IJsbaan”. Zo laten ze heel veel inwoners en met name kinderen genieten van deze sport. Daarvoor willen wij de Schaats & Skategroep Boekel bedanken. Een klein clubke vrijwilligers, maar ontzettend zichtbaar in de Boekelse gemeenschap. Ieder (financieel) steuntje kunnen ze goed gebruiken, want het is niet voor niks als het plein weer wordt omgetoverd naar een “Halloween Skateplein, Disco Skateplein of een ijsbaan. Dus hopelijk kan de SBB dit nog jaren voor de Boekelse gemeenschap organiseren!

Dan is het 23:00 uur geweest en worden de eerste teams het podium op geroepen voor hun teamprestatie. Met 3 of teams strijdend tegen elkaar en dan kijken wie er het eerste “de laars” leeg heeft. Op deze manier bleven er drie teams over die ook voor de uiteindelijke prijzen zouden strijden: BV Galaxy, F.C. Taba en Unitas II. Ongekend spannend was het. De beste troeven werden naar voren geschoven en de line-up werd bepaald. Wie wordt er uiteindelijk eerste! In een nek-aan-nek race worden de laarzen geleegd. Uiteindelijk kan de BV Galaxy ongestoord doordrinken en wordt zo dus eerste. Wat een prestatie. Unitas II en F.C. Taba strijden voor plek 2 en 3 en in deze volgorde worden de prijzen ook verdeeld. De teleurstelling over het niet winnen maakt dan snel plaats voor vreugde: een spontaan feestje met de drie teams die elkaar door en door kennen! Kei mooi mannen en vrouwen!!

De foto’s van deze avond staan in ons album. Kijk hiervoor op de homepagina!

We willen alle deelnemers, toeschouwers, juryleden, spelbegeleiders en personeel van Nia Domo bedanken voor deze geweldige avond.
Op naar een nieuwe editie!

[/spb_text_block]

Vergelijkbare berichten