Vereniging van het jaar: Rawazzie!

Ieder jaar opnieuw zetten de Knöllekes een vereniging in het zonnetje. Dit jaar hoefden we niet lang te zoeken. Want binnen onze eigen club is een heel gezellige verenging actief die die carnavalsseizoen 33 jaar bestaat. Niemand minder dan onze hofkapel: RAWAZZIE!

33? Maar die groene club zien we toch pas een jaar of 5? Dat klopt wel, maar de allereerste repetitie was op 6 oktober 1989. Toen waren het nog de opdonderkes. Onder leiding van Jan Swinkels is deze jeugdhofkapel gestart. Maar later deden ze ook volop mee bij het volwassenencarnaval, sindsdien is de naam gewijzigd in “de Opdonders”.

In 2015 werd er nog een hoofdstuk toegevoegd aan deze muziekhistorie. Hofkapel de Opdonders onderging een ware metamorfose: nieuwe leden, nieuwe kleding, nieuwe muziek en een nieuwe uitstraling! Vanaf dat moment vermaken zij Boekel en omstreken met hun muziek onder de naam “Rawazzie”!.

Carnaval is geen carnaval zonder live muziek.Deze dames en heren geven met hun muziek extra elan aan de activiteiten van de Knöllekes. En niet alleen muzikaal, ook organisatorisch dragen zij hun steentje bij. De gezellige club is inmiddels een begrip in Boekel en omstreken.

Noteer vast in de agenda!

Met een jubileumfeest op 6 mei 2023 vieren we het 33-jarig bestaan groots! Meer info volgt, zorg dat je erbij bent!

 

Vergelijkbare berichten