Sinterklaas? Kerstman? Voetbal? Jeffrey dè telt!

En niks anders. Allemaal van die activiteiten in december. We hebben het traditioneel altijd al kei druk en dan krijg je er een WK én een receptie bij. Maar met een meer dan goede reden want Jeffrey en Iris verwachtten in november gezinsuitbreiding. De beste reden ooit, alle andere redenen vallen dan in het niet.

Uiteraard vonden wij dat geen probleem, dan gaan we in december wel. En dat vonden er meer. We waren de bus nog niet uit of het vrolijke getoeter van M4 kwam ons tegemoet. De mannen van M4 en de meppers hadden de sfeer er al lekker in in de peel. Er was maar één keuze: aansluiten in die polonaise. Tjonge wat een sfeer daar in dat café, maar dat is de Meppers wel toevertrouwd.

 

Met liefde versierd

Ben je net bijgekomen, verlaten de Meppers en M4 het café, zet Rawazzie in. Nou, die hadden er ook zin in. Bij de “gezellige kerstboom” deed Rik vd Laar zijn voorbindtrommel op en daar ging het dan. We hebben alle klassiekers gehad. Teksten? Titels? Geen idee. Het ene nummer kennen we als paardelul, het andere als woohoohoohoo, dan emmertjes waterhalen en andere nummers waar de raad van 11 helemaal op aansloeg.

Ondertussen werd vorst Filip zenuwachtig. Want hij wilde eindelijk zijn ding doen. De laatste weken helaas verhinderd, maar nu stond ie te popelen om aan de slag te gaan. Dus wij naar zaal twee. En al snel kwamen we tot de ontdekking dat voor zaal 2 de gasprijs nog op het tarief van 1969 stond. Oftewel: ge gingt er kapot. Wa waar ut daor heit. Zweiten! Dan zit er maar één ding op: vocht er in. Geen paniek: daar weten we wel raad mee. Maar gezellig was het er wel, in dat heet hok. Onze carnavalsvrienden van Volkel waren er ook en nog wat andere Maashorsteronderdanen.

Maar na 30 heel hete minuten kwam het verlossende woord daar: Rawazzie: gas erop! Na hun café succes, gingen ze dit keer voor de grote zaal. En ja hoor: kapot spelen die zaal. Ze han er zin in.
Dat geldt ook voor onze dansgarde. Een spetterende en wervelende dans die duidelijk indruk maakte. Enkele leden van de raad van elf moesten opzij, want anders kon niet iedereen het zien.
Ook deze week een spelleke. Een makkie voor Jeffrey, Roy, Iris en Iris. Alles wisten ze. Toch niet ingefluisterd door ex-prins Henri? Of had Iris (van adjudant Roy, of van ex-prins Henri, ut ligt er maar net aan hoe ge heur kent) toch wat voorinformatie? Ze is immers vrij bekend in Boekel. En een aantal leden van de raad zien Iris vaker dan hullie moeder. Hoe kan dè nou?

Geen toelichting: graag zelf verzinnen

Na het officiele gedeelte was het simpelweg nog kei gezellig in de zaal. Diverse carnavalsverenigingen kwamen nog een showtje weggeven, maar bovenal is het zoals vooral een leuke sfeer in De Peel.

Schoapenwaesers bedankt voor de skonne ontvangst en tot de volgende keer! Hier staan nog wat foto’s!

Vergelijkbare berichten