Sponsorloop voor Bjorn Nabuurs

Op zaterdagmiddag 17 januari 2015 houdt Boekel Sport in samenwerking met carnavalsvereniging de Knöllekes een sponsorloop.
Een sponsorloop door de jeugd van Boekel Sport en de jeugdgeleding van de Knöllekes. Dit omdat voetballen altijds Bjorns droom is geweest en omdat Bjorn lid is van de jeugdraad.
De opbrengst van deze sponsorloop gaat naar Bjorn Nabuurs.

Bjorn Nabuurs

Bjorn Nabuurs had zoals zoveel jongens en meisjes al vroeg in zijn leven de droom om bij het voetballen te gaan. Voetballen bij een voetbalclub is echter niet mogelijk omdat Bjorn de ziekte progeria heeft. Het risico is te groot dat hij zijn botten zou breken bij voetbal. Met een plastic bal speelt hij het spelletje wel vaak met wat vriendjes. Lichamelijk contact moet dan zoveel mogelijk vermeden worden. Had hij de ziekte progeria niet gehad dan zou hij al jaren lid van Boekel Sport zijn geweest. Net als zijn zusje Sieta.
Gelukkig blijft Bjorn niet bij de pakken neer zitten. Hij zoekt andere leuke uitdagingen in zijn leven. Zo wilde hij graag toetreden tot de jeugdraad van de Knöllekes. En tot zijn grote vreugde lukte dit ook. Momenteel is hij nog steeds lid van de jeugdraad.
Bjorn heeft zich nu een grote wens gesteld. Hij wil graag een progeria bijeenkomst in Nederland organiseren. Bjorn is de enige jongen in Nederland met deze verouderingsziekte. Bjorn, zijn zusjes en zijn ouders vinden het super fijn om lief en leed te delen met lotgenoten. Juist deze gezinnen voelen precies aan hoe het is om een kind met de ziekte progeria binnen je gezin te hebben. Het samen spelletjes doen maar ook het samen kunnen delen van verdriet is heel belangrijk voor hun. En daarom is zo’n progeria bijeenkomst ook zo belangrijk. Maar om dit te kunnen realiseren moet er veel worden geregeld en is er veel geld nodig.

Boekel Sport en de Knöllekes slaan handen ineen.

Boekel Sport en de Knöllekes gaan Bjorn daarbij helpen. Boekel Sport omdat voetbal altijd Bjorn zijn jongensdroom is geweest. De Knöllekes omdat Bjorn lid is van de jeugdraad.

We gaan een sponsorloop houden op het terrein van Boekel Sport. Alle jeugdleden van Boekel Sport en de jeugdgeleding van de Knöllekes nemen hieraan deel. Het geheel wordt opgeluisterd door muziek van dweilorkesten uit Boekel. Spreekstalmeester Mario van Dinther zal het geheel aan elkaar praten.
Bjorn zal op het panna veldje een wedstrijd spelen van twee keer vijf minuten met kinderen uit de jeugdraad.

Doen!

De sponsorloop is dus op 17 januari.
Zoek zoveel mogelijk sponsors en vul de sponsorkaart in. Deze krijg je nog uitgereikt. Deze sponsorkaart moet meegenomen worden op 17 januari , zodat de stempels gezet kunnen worden voor iedere ronde die gelopen wordt.
Wij zouden dus willen zeggen: ‘Doen, loop mee met de sponsorloop, doen’.
De dag zelf

We hopen dat het deze dag lekker winterweer is zodat het fijn is om aan deze loop deel te nemen. Ook zullen we zorgen voor een koek en zopie tent. Laten we er samen een kei gezellige middag van maken waarbij we ook nog een mooi doel helpen.
Zegt het voort: ‘Doen, loop mee met de sponsorloop, doen’.

Vergelijkbare berichten