Een moeilijk stukste

De druk. Gruwelijk. Het vorige stukske viel goewd in d’n aord. Daarom is dit een moeilijk stukske om te schrijven. Maar heel mooie receptie gehad bij de Vliegenmeppers en dus het is de moeite waard om wel te schrijven. Jawel: Één groot feest. Maar dan moet je er nog een stukje over schrijven. En dat geeft spanning hoor. Dus maar meteen aan begonnen. Dan is het ook gedoan ok.

Zo’n receptie na 2 dagen pronkzittingen is wel een dingetje. Verschillende personen hebben wel vort ne poeliebuik. Poelieën: Das Boekels voor spatteren. Hoezo zit dat in de buik dan? Tja, ooit heb je dat. Net als kweps –> toch met een P heb ik besloten. Ik heb nog geen overtuigend argument gehoord voor de kwebs, dus we laten het hierbij.

Dus, wij op bezoek bij Vorst Erwin en vorstin Pleun bij de meppers. Allemaal ons neij treijers angeschoten en ne vers gestreklen bazeloen (da’s blouse, mar dan anders gezegd). Niet alleen de raad van 11 of wa meer, maar ook die vrienden van waren erbij en nog wa meer van die toelie. Het woord toelie heb ik op speciaal verzoek opgenomen van Jochem. Want niet iedereen weet wat toelie is. Toelie, althans in onze beleving, staat gelijk in wat ze in Amsterdam “tokkies” noemen. Daarmee bedoel ik niet dat iedereen toelie is, maar het buurt wel hendig* als je in de kroeg wat staat te zeveren**.

Heel fijn Rawazzie al die confetti!

Inderdaad, in de kroeg bij La Compagnie stonden we mooi wat te zeveren**. Maar tijd om eens op de sondigse lozzie*** te kijken. Tijd om te feliciteren! Dus hil ut spul in de rij klaar voor Vorst Erwin en vorstin pleun. Heel mooi ook dat de jeugdraad erbij was, natuurlijk met jeugdvorst Jort en Jeugdprinses Juul. Maar voordat we meer vertellen over dat feestje op het podium, moet er nog iets gezegd worden over een haffel. Want hoeveel is een haffel precies? Iemand zei: doe hier een haffel bier! Dat is duidelijk iets anders als een hauwp bier. En ook niet hetzelfde als een dil bier. Voor zover mij bekend is een haffel een goei haand vol. En een dil wat meer, zonder exacte hoeveelheid te benoemen. En een hauwp is vooral heel veel. Maar hoe het nu precies zit: stof tot nadenken. Tips zijn welkom.

Dus voor dat we omhoog gingen, kregen we nog een haffel bier. Die is netjes weggewerkt, want tja. je wilt het ook graag netjes achter laten. Toen: met het Vliegenlied omhoog. Rawazzie speult ‘m lekker en waar past dat anders zo goed als bij de Vliegenmeppers zelf? Zeker als dat blijkbaar nog wat drinken oplevert ook nog voor Rawazzie. Prinses Juul liet iedereen zien hoe je het bijbehorende dansje uitvoerde, en goed voorbeeld doet volgen!

Het podium stond wel goed vol met Knollen. Raad van 11, dames. vrienden van, jeugdraad enz enz. Vorst Filip nam het woord en als echt Belz buurt ie hendig weg. Adjudant Giel van de meppers let altijd goed op en is heel ad rem. Daarmee had hij Vorst Filip even sprakeloos. Het geheim: Fristie incl speciaal ingredient. Daarom is hij altijd  fris en fruitig. Wonderspul. Het is niet alleen lekker en leuk, maar bevat ook nog eens calcium! Iedereen is er dol op!

Maar Filip is dus eigenlijk ne Belz. Wij hadden vroeger een beperkt kanalenaanbod op de tv. Nederland 1. 2 en (later) 3. Verder hadden we d’n Duitser en d’n Belz 1 en

Fristie: goei spul

2. Op enig moment is dat heel verwarrend geworden. Toen kreeg je ketnet, VRT, canvas en weet ik het. En op d’n Duiters WRD, ARD en de NSB of zoiets. Maar naar de Duitser keek je niet dat was fout. Terwijl we wel keken naar de Belz. Met het Liegebeest en de Kampioenen. Dat was me potverdorie een serie. Netflix: d’es eigenlijk niks wèrd!

En…weer terug naar de receptie van Vorst Erwin. Dè ging verrekt skon. Jort en Juul deden een heel mooi woordje. Met het stukje van grootmeester Krol was het één groot feest. Vorst Erwin vond het skon en dat is alles wat telt.
Na de Knöllekes waren de Zandhazen. Heel moeilijk verhaal over “wij zaten achter de Knöllekes gepland en nu moeten we na de Knöllekes omhoog maar dat hadden ze niet met ons afgesproken dus nu willen we bier”. Lees dit nog maar eens na dan snap je waarom niet.

Vliegenmeppers we love you!

In La Compagnie ging het daarna nog heel skon. Op verzoek van Prins Tim zijn we daarna nog even poolshoogte wezen nemen bij ‘t Menneke waar ook ook weer een haffel gerei besteld is.

Mooie afsluiter van een heel skon weekend, bedankt iedereen!

* hendig: gemakkelijk
**zeveren:    1. natte substantie die uit je mond komt, voornamelijk bestaande uit speeksel
2. hendig wegbuurten mi een pilske in de hand
***sondigse lozzie: een horloge alleen voor de zondagen. Een swerkse lozzie is enkel voor doordeweekse dagen. Er bestaat niet zoiets als een soterdigse lozzie. Op de zaterdagen wordt je daarom geacht de tijd te vergeten.

 

Vergelijkbare berichten