|

Ginne Mullekepap maar Nulleke Pap en prins Martie

Eigenlijk zouden we alleen afreizen naar Odiliapeel, maar…

toen werd bekend dat Nulleke Pluk prins van Papgat was geworden wilden we natuurlijk ook wel heel graag naar St Oedenrode, zoals Papgat heet door het jaar heen.

Waarom dan? Nou Nulleke geeft zo ongeveer heel Boekel tennisles bij TC Boekel en hij doet dit met veel enthousiasme en een echte winnaarsmentaliteit. Zou het het prinsschap met dezelfde mentaliteit aangaan?

De pisknol!

St Oedenrode is een toch wat langere busreis dan naar Odiliapeel. Deze extra reistijd werd dan ook goed benut. Gerard Krol, inmiddels trotse drager van 2 pisknollen, was het opgevallen dat zijn medepisknol winnaar Tiny vd Horst geen speldje draagt. Dat duurde niet lang: onder groots ceremonieel vertoon werd Tiny alsnog de pisknol opgespeld, vanwege zijn mozaïek creatie bij Prins Peter voor op de stoep.

Kijken, buurten, lachen enz

In Papgat aangekomen gingen we naar binnen in de residentie van Papgat “De Beurs”. Dat was even wennen. Want een Beurs binnenstappen, zonder dat daar onze vrienden van De Vliegenmeppers zijn is toch echt anders. Maar er heerste al een gezellige sfeer, mede dankzij de tig carnavalsverenigingen die Papgat kent.

Beetje wennen voor het eerst zo’n nieuwe locatie, maar het voelde al snel als een thuiswedstrijd nadat ook een grote afvaardiging van TC Boekel binnenkwam. Met andere woorden: gezellig buurten daar in Rooi!

Tijd om het podium op te gaan, en snel want we moesten een strikt tijdschema volgen. Hup de ballonnen

Wesley slaat zo hard op zijn trom dat de foto er wazig van wordt

de zaal in: dat geeft toch een mooi effect.  Ook Rawazzie had er zin in, speelde een paar mooie nummerkes ondanks dat ze geen ruimte hadden om in te spelen. Speciaal voor Prins Nulleke en zijn adjudant Ton danste onze dansgarde echt heel goed: tja hij heeft ze dan ook allemaal al wel een keer tennisles gegeven. Maar zoals altijd doen we ook een kleine act. Dit keer met Lianne, uiteraard prins Nulleke en….Erik van Mierlo. De voorzitter van TC Boekel is een sportieve gast: natuurlijk doet hij mee aan zo’n spelleke. Maar of hij achteraf nog zo enthousiast is, dat betwijfelen we. Hij is de eerste die er in is geslaagd om een vol glas bier achter in zijn nek te kiepen. Hij had het niet zo in de vingers zullen we maar zeggen. Maar daar kwam de wedstrijdmentaliteit van Nulleke naar voren: hij speelde voor de winst. En hij won hem ook…natuurlijk zou je bijna zeggen.

Na de podiumpresentatie van de Knöllekes was het de beurt aan TC Boekel, in grote getalen waren zij naar Papgat gekomen. Dit werd zichtbaar gewaardeerd door Nulleke: prachtig om te zien.

Een lange busreis…

Een beetje later dan gepland ging de bus nog naar Odiliapeel. Best een lange busreis voor een aantal trouwens. Want de Schoapenwaessers hebben vorige week hun nieuwe prins Martie bekend gemaakt en daar willen we uiteraard een bezoekje brengen. Eenmaal in de Peel aangekomen was het rustig in het café, velen waren ons natuurlijk al voorgegaan. Efkes een lichte mentale voorbereiding in het café en daarna opstellen in de zaal bezeijes (ik weet niet of je bezeijes schrijft of bezijjes of bezij-jes). Heb Rawazzie zet hem in en daar gaan we weer! Ook hier een prachtige dans van onze garde en het spelleke: ondanks dat prins Martie al had kunnen oefenen bij Volkel viel het toch nog een beetje tegen. Na de felicitatieronde werd de receptie gezellig afgesloten door de Schoapenwaessers en er was voldoende gelegenheid om te buurten, bijvoorbeeld met de Vliegenmeppers of de Peeltuuters. Maar we moesten toch echt naar huis, het was een lange maar geslaagde dag. Hier lusten we wel Pap van!

Wout gaat de uitdaging aan

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten