Vereniging van het jaar: CV de Vliegenmeppers

Traditiegetrouw zetten de Knöllekes ieder jaar een vereniging

in het zonnetje zetten vanwege hun bijdrage aan de Boekelse gemeenschap. Dit jaar niemand anders dan “CV de Vliegenmeppers”. Uiteraard omdat ze 55 jaar bestaan, maar ook omdat ze een actieve rol vervullen in de Boekelse gemeenschap. De benoeming tot vereniging van het jaar heeft plaatsgevonden tijdens De Bierspiele in november, maar graag schenken we er nu nog aandacht aan.

De Vliegenmeppers hebben een stukje geschreven om zichzelf te introduceren, zie onderstaand. Vliegenmeppers, van harte gefeliciteerd met jullie uitverkiezing en een fantastisch jubileumjaar gewenst!!

Vereniging van het jaar

Op 17 nov. 2018 vonden bij carnavalsstichting De Knollekes de Boekelse bierspiele plaats, de officiele opening van het nieuwe carnavalsseizoen.

Ook wij als carnavalsvereniging De Vliegenmeppers waren hierbij aanwezig en hebben deelgenomen aan dit evenement. Ergens rond de klok van 22.30 werden wij aangenaam verrast omdat wij op deze avond uitverkozen werden als vereniging van het jaar. Een verkiezing die elk jaar door de Knollekes wordt georganiseerd om zo een Boekelse vereniging in het zonnetje te zetten !!

Een mooie bijkomstigheid van de deze titel is dat er ook een leuke geldprijs aan verbonden is. Deze prijs is door ons geschonken aan Jeugdsoos De Basement om hiermee een prachtig DJ-duo op de vrijdag met carnaval op te laten optreden en er zo een geweldige avond van te maken voor onze Boekelse jeugd want de jeugd heeft de toekomst Toch ?

Wij als Vliegenmeppers zijn er zeer trots op dat juist in ons jubileumjaar wij als vereniging van het jaar verkozen zijn, want onze vereniging bestaat komend jaar maar liefst 55 jaar!!  Ook onze dansgarde en hofkapel M4 hebben komend jaar hun jubileum van 33 jaar ! In die 55 jaar is er ontzettend veel door onze club georganiseerd waaronder bijvoorbeeld touwtrekken, karten, een rommelmarkt, kerstboomverbranding, podiumpop en sinds 5 jaar het beachsoccer op het Sint Agathaplein. Dit ging en gaat nog steeds allemaal met een grote dosis enthousiasme van onze leden, en als we dan ergens half juni op het plein zo`n 4 dagen met zijn allen aan het werken zijn dan geniet ik daar enorm van, als je ziet hoe iedereen, jong en oud, vrouwen en mannen maar ook de kinderen zich met heel veel plezier inzetten om er samen weer een geweldig weekend van te maken. Dan zie ik dat het goed zit met “ons clubke”

Buiten al deze evenementen om doen we met dit zelfde enthousiasme nog iets meer, namelijk samen carnaval vieren. Begin november heeft iedereen zijn pak netjes gestoomd en gestreken uit de kast gehaald , de schoenen gepoetst, en de steek weer tevoorschijn getoverd en dan staan we met zijn allen te trappelen om het nieuwe carnavals seizoen te gaan beginnen. Eerst naar de vele recepties en prins en vorst onthullingen maar ook naar Huize-Padua, het zorgcentrum en niet te vergeten ons Kansplusbal, het bal voor mensen met een beperking wat we samen met De Peeltuuters organiseren, ook hier wordt  veel tijd en energie ingestopt wat we overigens graag doen want dit wordt vervolgens weer terug betaald als we die blije gezichten zien van deze mensen tijdens deze dagen, geweldig !! En aansluitend met volle overgave met zijn allen 5 dagen carnaval vieren.

Het carnaval zit bij ons nog steeds in de lift maar dit gaat niet vanzelf, hierbij is het heel belangrijk om goed samen te werken en te overleggen met de verschillende verenigingen en de kastelein, maar ook een luisterend oor hebben voor mensen buiten deze verenigingen. Openstaan voor ideeën is een ding waar wel aandacht aan moet worden blijven besteed. Echter het allerbelangrijkst van carnaval vindt ik, zorg dat je plezier hebt met deze dagen dan straal je dat ook uit en heeft dit zijn effect op alle mensen, jong of oud. En zo gaan wij Vliegenmeppers er samen met onze hofkapel M4, de dansgarde, Stichting boerenbruidspaar en Peter en Tina van Uden een schitterend jubileumjaar van maken en proberen we ons nieuwe vorstenpaar net zoveel te kunnen laten genieten zoals wij afgelopen jaar ook genoten hebben van onze Vorst Giel en Vorstin Laura.

Ik wil de C.S. de Knöllekes bedanken voor onze benoeming en iedereen heel veel plezier toewensen met carnaval 2019 !!

Johan vd Aa,
Voorzitter C.V. De Vliegenmeppers.

Vergelijkbare berichten