In Venhorst is seizoen 2019 geopend!

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Zo moet het! Op bezoek naar Venhorst in een stampvolle bus, want de Vliegenmeppers waren zo vriendelijk om een bus voor het gezamenlijke vervoer Vliegenmeppers-Knöllekes te regelen. Eigenlijk helemaal top om zo af te reizen naar onze gezamenlijke carnavalsvrienden de Peeltuuters.

Tijdens de speech PSV volgen

Want aan de Peeltuuters de eer om het carnavalsseizoen 2018-2019 af te trappen. Na een prachtig jaar was het tijd om afscheid te nemen van Prins Dave en Prinses Nancy. Zoals vorst Guus het treffend vertelde: alles staat in het teken van het nieuwe prinsen paar maar we hebben ook nog die oude waar we vanaf moeten. Blijkbaar geldt dat ook voor de vorst zelf, want die werd ook ingewisseld ;).

Na de opening door Vorst Guus mochten we genieten van een optreden van “de kleine garde”. Een groep lieve kleine meisjes die ontzettend hun best deden op een mooie dans, tot vermaak van het publiek.

Dan het woord aan Prins Dave. In iets minder dan een half uur bedankte hij zo ongeveer heel Venhorst: het was duidelijk, samen met Nancy hadden ze een heel leuk jaar achter de rug. Hun kinderen mochten ze ontdoen van de officiële tekenen. En dan maar hopen dat ze terug worden opgenomen in de vriendengroep.

Nou, niet zomaar. Vriendengroep ‘t Zoike had een specialist ingehuurd

De rijdende rechter in aktie

om deze zaak eens even goed te bekijken. Niemand minder dan meester Frank Visser ging een oordeel vellen over deze zaak. De eis van ‘t Zoike: nooit meer een prins van ‘t Zoike. Maar uiteindelijk was de rechter zeer mild in zijn oordeel: ze vonden het toch wel héél erg leuk. Eind goed, al goed dus. En een heel leuk stukje cabaret van ‘t Zoike.

Na een kleine pauze moesten ze toch echt af van die Vorst. Vorst Guus heeft een aantal jaren in Venhorst het woord gevoerd en voortreffelijk, dat mag worden gezegd. Zijn rol en taken worden overgenomen door Vorst Herman, die officieel werd geïnstalleerd.

Installatie van de nieuwe vorst

Vorst Herman had er zin in en onder zijn deskundige leiding werden 10 potentiele prinsenparen op het podium gezet. Door op een knop te drukken kwam er groen of rood uit. Uiteindelijk bleven er maar 3 over….wie zou het worden.

De spanning duurde niet zo lang: want daar waren ze dan, het nieuwe prinsenpaar Marc en Susan. Enkele weken geleden stond Susan nog te schitteren bij ‘Venhorst klinkt’, zou ze daar geoefend hebben voor haar podiumpresentatie?

Enfin: na deze onthulling een bekend recept: polonaises, dansen op de tafel, een zanger die heel het reportaire van Amsterdam of Guus Meeuwis zingt en skon dè gingut!

 

 

[/spb_text_block] [spb_image image=”18755″ image_size=”medium_large” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”][/spb_image] [spb_image image=”18752″ image_size=”medium_large” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”][/spb_image] [spb_image image=”18749″ image_size=”medium_large” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”][/spb_image]

Vergelijkbare berichten