First stop: de Peelvruuters!

Nog maar amper bijgekomen van hun onthulling en het grote feest stond het volgende alweer op het programma voor Prins Hans en Adjudant Damon. Op bezoek in Elsendorp, bij de Peelvruuters. En dat is de woonplaats van Dide, de vriendin van onze Prins Hans!

Voordat we in de bus stappen verzamelen we eerst bij Nia Domo in de bowlingbar. Een korte samenvatting van de gesprekken aldaar:

  • “Ut ging gisteren verrukkes skon!” – “Ja skon!”
  • “Wanne hauwp volluk stond er in de Doom!” – “Ja ne hauwp volluk”
  • “Vanmerre laog dur een hil spoor klirre en medallies dur de hut”. – “Bij ons krek zo!”
  • “Coen waar als laste naor haus” – Coen: “Ut ha nog gerust efkes dur meuge gaon, menne dorst waar nog nie over”
  • “Hoe laat gi dus bus eigenlijk” – “Ach dè zien we vaneiges”
  • “Nog last van gisteren?” – “Nee, wel van jouw adem”
  • Enz enz
De eerste voorzichtige zwaai

Toen op weg naar Elsendorp! In Elsendorp vieren ze carnaval bij D’n Brabander: klein maar erg gezellig (net zoals Elsendorp). De aard van de gesprekken bleef van hetzelfde kaliber en ja er werd ook al veel gelachen met elkaar! Leuk was dat ook de ouders van Prins Hans en Dide ook aanwezig waren wat de 1e receptie zo extra kleur gaf.

Maar het was vooral Rawazzie die de receptie kleur ging geven. Groen wel te verstaan. Ff de instrumenten stemmen en Boemboem toettoet daar gingen ze. En efkes later stond het hil spul of d’n toffel van zwaaizwaai te doen.

Nadat Prins Hans, Adjudant Damon, Dide en Emmy waren warm gezwaaid volgde het bezoek aan de zaal voor hun prins Chiel d’n Twidde. Als ze nog niet warm waren gezwaaid in het café werden ze in de zaal wel warm, want daar was een heerlijk subtropisch temperatuurtje.

Vorst Filip had er wel zin in daar in Elsendorp, maar Prins Hans helemaal. Inmiddels zijn we lange verhalen gewend aan de microfoon, maar ook Prins Hans weet van geen ophouden als hij eenmaal die stok vast heeft.
De dames van de dansgarde lieten hun energieke dans voor het eerst zien aan het nieuwe kwartet en prins Chiel en daarna tijd voor een spelleke. Dit keer zou Adjudant Damon wel ff voordoen hoe het moest, want die zou wel even een record zetten. Maar het blijkt dat Damon toch beter is in luchtkastelen bouwen dan blokjes stapelen want Prins Chiel deed het beduidend beter!

Naast zwaaizwaai is klapklap ook een onderdeel

Na de officieel plichtplegingen was het tijd om nog wat na te buurten. In het cafe waren inmiddels de vrienden van de Vliegenmeppers ook gearriveerd. En ja hoor: weer de tafel op. Vorst Ruud is natuurlijk volleerd zwaaizwaai-er en als een echte mentor nam hij direct de rol op zich om Prins Hans en Adjudant Damon de fijne kneepjes van het zwaaizwaaien bij te brengen.

Het slotstuk van een prachtig weekend!

 

Ps.: de foto’s komen in het fotomenu te staan

Vergelijkbare berichten