Quien el Principe?

Precies Quien el Principe, dat was de grote vraag de laatste weken.

Of het nu de jeugdprins betrof of de “grote” prins. Wie zal het worden?

Na de onthulling van Jeugdprins Teun en Jeugdvorst Liam was het dan de beurt aan de groten. Wie gaan de Knöllekes voor in 2020?

Maar voor het zover was…was er ook een tijd van gaan. Prins Job en Adjudant Vincent hebben carnaval 2019 kleur gegeven met hun energieke persoonlijkheden. Altijd paraat en altijd voor iedereen aandacht: groot, klein, jong en oud. Knölleke, Vliegenmepper of Boer, niemand uitgezonderd.

Het doek ging voor hen dat toch vallen. Daar moesten ze even voor gaan zitten. Weg was het energieke stel ineens: ze gingen echt zitten!. Maar ze hadden dan ook een héééle grote bedanklijst voor iedereen die dit carnavalsjaar tot een succes heeft gemaakt. Want ondanks dat zij voorop stonden: carnaval maak je vooral samen en zonder al die anderen was het ze niet gelukt. Woorden van een soortlijke strekking waren afkomstig van Burgemeester Bos, die ze het sleuteltje overhandigde in ruil voor de grote sleutel van Boekel.

Na al die bedankwoorden konden ze nog één keer samen hun carnavalshit zingen en binnen no time stond iedereen weer whooohooo, whowhowhowho o ow te zingen en te springen! Echt afscheid nemen van de versierselen deed ze pijn, of was het het besef dat het een mooie tijd is geweest die ze hebben mogen beleven? De beide buurten namen deze toppers weer terug in hun midden en zo waren ze weer (voor even) “burgers”.

Maar het prinsenbal is ook altijd het moment om nieuwe raadsleden welkom te heten. Dit keer de eer aan Kees vd Laar, David van Grinsven en ook ex-prins Job en ex-adjudant Vincent. Kees vd Laar werd nog even in het zonnetje gezet door zijn vrienden van de Pierewaaiers uit Bakel die speciaal voor de gelegenheid naar Boekel waren afgereisd. Lees meer over onze nieuwe raadsleden in de carnavalskrant!

Daarna gingen de lampen uit en kwamen vreemde figuren in rode pakken binnen. Quien el Principe?
Vertellen hoeft niet meer: de blok heeft het opgenomen. Nia Domo was volgelopen en ja hoor: prins Hans d’n Urste en Adjudant Damon, zij gaan carnaval 2020 meespeulen of opbloasen!!!

Daarna uiteraard feest tot in de late uurtjes…

 

 

Vergelijkbare berichten