Kei skon weekend én toch op de todden gehad

Kon niet beter de weekend. Het ging al van start op de donderdagavond met de zitting speciaal voor de leden van de KBO. Tijdens deze zitting ontving Wim Kroos, ex-donderjager de 24 rozen namens de KBO en de stemming zat er geweldig in. Wat wil je anders met zo’n zitting? Van begin tot einde een hoog nivo, ten tonele gebracht door de vele vrijwilligers uit het Boekelse die hun best doen om de mensen te vermaken met dans, muziek, zang of cabaret. Mooi dat de Knöllekes dit mogen en kunnen faciliteren.

Over de zitting…een korte weergeve voor de mensen die te onfortuinlijk of te pinnig waren dat ze geen kaartje hadden bemachtigd. De start was door Bart en Joep die er zin in hadden vannacht, vannacht. Dan de trots van de Knöllekes: De Dansgarde, Mini-trappers, en de Knollentrappers. Atemlos keken we naar de lenigheid en muzikaliteit van deze jonge talenten.
De Kletsende Koppen brachten hun geheel eigen kijk op de Boekelse bezigheden. Eerst een overleg van de Boekelse BBB. Het tenue was dan wel verkeerd maar heel veel verschil zit er niet tussen een “boerke” en een “boerka”. Bij trimsalon La Tour rette wordt je hond geknipt en jij misschien wel voor iets lelijks uitgemaakt, maar daar kunnen ze niks aan doen. De coaches van Boekel Sport en RKSV Venhorst hadden het maar moeilijk met de digitale vraag van de Boekelse krant en met de spits diettum er maar niet in krijgt. De afsluiting was een heel leuk nummer met diverse bekende persoonlijkheden. Maar als de Kletsende koppen gaan zingen, dan hoooooo…..ste allemaal mee!
De 24 rozen waren voor niemand minder dan Carlo van Hout. Die man doet alles voor ander en altijd uit een goed hart: een prachtige bestemming voor de rozen en zeer dik verdiend!
Mina van d’n platte buunder was Easy Jet. Op latere leeftijd trouwens Jumbo Jet. Haar avonturen als stewardess maken dat je ook wil gaan vliegen bij maatschappij Corendon. In onvervalst Boekels en allemaal mals gezit had ze de lachers op de hand.
Na de pauze: de showdans. Al die kinderen van de dansgroepen hebben geoefend om een mooie dans in elkaar te zetten. De oeh’s en de ah’s bleven maar komen. Het zag er weer prachtig uit allemaal en zo leuk om al die kinderen te zien genieten. Leiding en vele vrijwilligers: bedankt! Ook Björn, voor je mooie gastrol.

De hofzangers, dat was toch even anders. Voor het eerst zonder Hein. Maar de Hofzangers hebben dat zo prachtig mooi ingevuld met een ode aan Hein. Verder wisten ze op de muziek van o.a. Queen, Gerry and the pacemakers en the turtles weer vele onderwerpen aan te snijden. Altijd spitsvondig in de teksten en mooi gezongen!

De Klikkers hadden een first date. Zet deze mannen in het echte programma op tv en ja, ik ga voortaan alle weken kijken. Want het klikte. Niet alleen aan het tafeltje maar ook met de grappen. Volledig op elkaar ingespeeld waren ze, Frits en Janine en aan de bezoekers te horen ook heeel grappig. Eens trouwens.
Onvermeidelijk was aan het shoppen geslagen tot ergernis van hun mannen. Rob deed er alles aan om het te voorkomen, maar daar gingen de euro’s. Elke lokale ondernemer werd dik gesponsord door Kristel en Inge die met hun gezellige liedjes de zaal in beweging kregen. Hun afsluiter op de muziek van Henk Bernard’s “hou me nog een keertje vast” was een echte kneiter die iedereen volop mee kon zingen.
En toen begon het echte meezingen nog. Vurrekkes deed voor de 11e en laatste keer mee. Nog één keer had Wilbert de muziek samengesteld om er uit te gaan met een knal! De grootste successen van al die jaren kwamen voorbij. De perfecte afsluiter, want de stemming zit er dan meteen goed in. Vurrekkes bedankt!

En zo ging het dus op donderdag, vrijdag en zaterdag. Een mooie traditie is het feestje na de zitting. En soms nog meer. Dit keer stond er een bezoek aan Café de Conifeer op het programma. Dat maakt voor prins Tim en ajudant Niek niks uit want die gaan Nooit meer naar huis dizze carnaval! Bij Cafe de Conifeer werden ze hartelijk ontvangen door Dhr. de Bruin die zichtbaar genoot van het feestje in zijn etablissement. Wel een beetje laat naar huis en wat glasschade maar ja dat kan gebeuren.

De volgende dag: Brabants Dagblad op de mat, klik hier voor de link. Staan daar paginagroot de gebroeders Schuijers in. Met enkele opvallende zinnen. In de papieren krant viel het nog niet zo op, maar bij het online artikel was de kop wel nadrukkelijk. Oei. Arme Niek. Doettie zo gruwelijk z’n best, en dan zegt ie iets waardoor hij de aollinge week apart kan gaan liggen. Sommige mensen hadden op zaterdagochten ut zoer van d’n drank. Niek van dè interview. Daar helpt ginne Rennie tegen. Maar nu issie ook nog adjudant samen met zijn broer de prins. Wat is de volgorde dan? 1. Kampioen, 2. Veren op de pet, 3. trouwen? Of toch anders? En heeft hij er nog een week apart liggen voor over? Oftewel, hij had gruwelijk op z’n todden gekregen. Prins Tim die hoor je ondertussen niet. Die deelt wat sambaballen uit aan Frank, David en Kay met de verwachting dat ze waarschijnlijk nu de hele carnaval gaan dansen. Verwacht vooral niet teveel Tim!

Het is trouwens niet fijn als je last het van “ut zoer”. Enig idee waar dit door wordt veroorzaakt:
– 1) Bepaalde soorten eten: Gebakken of vettig voedsel en volle melkproducten kunnen ervoor zorgen dat de sluitspier van je maag zich niet goed sluit. Koffie of andere drankjes met cafeïne, alcohol en gekruid eten kunnen de aanmaak van overtollig maagzuur stimuleren. Ook het eten van grote maaltijden, plat liggen kort na het eten of nog eten vlak voor het slapen gaan zijn veelvoorkomende veroorzakers van zure oprispingen.
– 2) Overgewicht: Verhoogt de kans op zure oprispingen, omdat je dan meer druk op je maag hebt, wat de sluitspier kan open duwen.
– 3) Stress: Sommige mensen krijgen meer last van zure oprispingen als zij ook stress ervaren.
-4) Verslapte sluitspier: Zure oprispingen kunnen opspelen bij een verslapte sluitspier van de maag, of als de maag teveel maagzuur produceert en niet genoeg beschermend slijmvlies heeft.
-5) Hiatus hernia: Door een gat in het diafragma kunnen delen van de maag hoger in de borst komen te liggen, waardoor het risico op terugvloeiing of oprisping wordt verhoogd.

Aan de oorzaken 1 en 3 is zeker voldaan. Bij enkelen oorzaak 2 ook. De oorzaken 4 en 5 vallen hier onder het medisch geheim.

Frank doet iets

En dan hebben we ook nog de zondag. Een skonne dag met: voorselectie Stuif es in, waarin 280 kinderen meededen. En bezoek aan het kansplus bal, waar Niek een tweede kans kreeg. En ook nog het bezoek aan Uden voor hullie neije prins Porcellus d’n MMXXIIIe. Ook daar ging ut weer skon. Wel fijn dat Prins Tim en adjudant Niek naar het kansplusbal waren geweest. Dat praatte meteen als gelijken met de prins van Uje, want die is baas van een Brownies en Downies. Hedde toch weer wat gespreksstof.

In Uje op ut podium

Een mooie afsluiter van een prachtig weekend, op naar de carnaval!

 

Vergelijkbare berichten