Vereniging van het jaar: Schaats en skategroep Boekel

Traditiegetrouw zetten de Knöllekes ieder jaar een vereniging

in het zonnetje vanwege hun bijdrage aan de Boekelse gemeenschap. Dit jaar niemand anders dan “Schaats & Skategroep Boekel”. Deze vereniging, die al bestaat sinds 1994, is oorspronkelijk door enkele fanatieke schaatsers met als doel: zoveel mogelijk liefhebbers van deze sport te bereiken. Nou, dat lukt ze wel in Boekel. Vroeger natuurlijk met de nationaal bekende Electroworld skeelertocht. Maar in Boekel zijn ze vooral bekend van het “Discoskaten” en de IJsbaan. Zo laten ze heel veel inwoners, en met name kinderen genieten van deze sport.

Het bestuur van SSB heeft een stukje geschreven om zich te introduceren, zie onderstaand. SSB, van harte gefeliciteerd met jullie uitverkiezing en dankjewel voor alle activiteiten die jullie organiseren!

Vereniging van het jaar

Dit jaar zijn wij door Carnavalsvereniging de Knöllekes als vereniging van het jaar genomineerd.
Dat is wel heel veel eer vonden wij.
Onze vereniging zijn wij vieren: Helma, Gerard, Ingrid en Jule.
Niet zo heel groot dus, maar wij zijn wel heel gruts met die nominatie.

Onze Stichting Schaats en Skategroep Boekel bestaat al een hele tijd, sinds 1994, en werd opgericht door een aantal verwoedde schaatsers.
Hun doel was om zo veel mogelijk liefhebbers van deze sport te bereiken.
In de lente en zomermaanden werd er geskeelerd en dat bracht hen op het idee om een tocht door het Brabantse platteland te organiseren.
In augustus 1995 organiseerden zij voor het eerst de Electroworld Skate & Skeelertocht wat in de loop der jaren uitgroeide tot een erg goed bekend staande tocht, nationaal en internationaal. In de topjaren goed voor een 600 tal deelnemers.
Vervolgens kwam deze tocht 20 jaar lang jaarlijks terug, de laatste keer in 2015.
In de loop der jaren werden de activiteiten uitgebreid met o.a. het ‘dinsdagavond skeeleren’, waar onder begeleiding van de SSB wekelijks, als de klok op zomertijd staat, op dinsdagavond een tocht wordt gemaakt.
Het ‘discoskaten’ op het St. Agathaplein voor de jeugd en later ook de ‘IJsbaan’ op het St. Agathaplein.

SONY DSC

Het Discoskaten is heel populair.
2 keer per jaar, in voor en najaar, organiseren we 2×2 avonden discoskaten op het
St. Agathaplein. 2 vrijdagavonden in het voorjaar voordat de klok een uur wordt verzet op zomertijd en in het najaar nadat de klok weer wordt teruggedraaid naar de wintertijd.
Zo’n 200 kinderen van 3 tot 12 jaar komen swingen en rollen op het plein en nemen niet alleen skeelers en rolschaatsen, maar ook stepjes, loopfietsjes, waveboards mee, om 2 ½ uur rond te zwieren. Eind oktober in Halloween sfeer met heuse spoken boven het plein.

Elke winter weer hopen wij dat het flink gaat vriezen. Een aantal jaren is het gelukt om een mooie IJsbaan neer te leggen op het plein. Winter 2018 is het bijna gelukt, na een hele nacht zwoegen door de ijsmeesters lag er ’s morgens een schitterende ijsbaan, maar helaas, en paar uur later bleek het dan toch weer niet genoeg te vriezen en was het ijs veranderd in pap.

Zoals gezegd zijn wij met z’n vieren. Maar als het nodig is kunnen wij altijd een beroep doen op een aantal enthousiaste vrijwilligers.
Knöllekes, dank je wel!

Maar ook heel veel dank aan de vrijwilligers en sponsoren.

 

Vergelijkbare berichten