Vuistmuziek = passie

De stemming zit er goed in. Het is gezellig en er wordt flink gedanst. Het loopt richting 2 uur tijd om zachtjes aan te stoppen. En dan is het zover…

Dhr. De Bruin, ook wel bekend als Jochem, vader in spé, bedreedt het podium.

Hij kiest een paar plaatjes uit geholpen door DJ Frankie en z’n maatje. De schuif gaat open en daar staat hij dan. Zonder enige gene, schroom of angstgevoelens voor een volle zaal in Nia Domo. Tijd voor vuistmuziek!

Mocht u nu denken “vuistmuziek, was dè na wir”, of je wilt het gaan opzoeken in de dikke van Dale: daar kom je het niet tegen. Maar vuistmuziek laat zich omschrijven als muziek waarbij het meezingen enkel kan door een gebalde vuist in de lucht te steken. En dan uit volle borst mee te zingen met nummers die je ook alleen maar met de vuist in de lucht kunt zingen. Sailing Home van Piet Veerman is er bijvoorbeeld zo een.

Maar goed: daar staat hij dan. Jochem de Bruin. Het is zijn moment. Conclusie: geslaagd. Enthousiast steekt iedereen zijn vuist in de lucht en blèrt mee op de muziek. Daarbij een klein beetje geholpen door Jochem: Baas van de vuistmuziek.

Vergelijkbare berichten