Van durtutten naar ‘m goed raken!

Uiteraard bezoeken de Knöllekes het Vliegenvangen, altijd zijn we benieuwd wie er als vorst tevoorschijn komt. Deze keer is het Vorst Giel die um dizzi carnaval gu raken! Samen met Prins Randy en Adjudant Wout maakt Vorst Giel carnaval 2018!

Ook dit jaar hebben de Vliegenmeppers een leuk programma samengesteld voor het Vliegenvangen. Eerst werden we welkom geheten door Cloë en Lilly die als kapsters er voor zorgden dat iedereen strak in model zal. Nadat Adjudant Pascal de avond had geopend en de Raad van 11 had plaatgenomen konden we dan echt beginnen. De dansgarde van de Vliegenmeppers zetten hun beste beentje voort en na deze leuke dans was het de beurt aan Rob Scheepers. Deze had een buut dat hij voortaan werkzaam was in de thuiszorg. Hij had er maar druk met mee mevr. van de Ment en zijn vorige ervaringen in de slagersbusiness. De lachspieren kwamen zo al lekker los!

Dan was het toch echt het einde voor Vorst Jarno….een prachtig jaar achter de rug waarin hij veel had doorgetutterd. En nu weg zonder te sputteren. Vorst Jarno heeft toch een gevoelige inborst. Samen met Lisette had hij een gedicht voorbereid waar het afgelopen jaar zo in terug kwam. Een leuk en persoonlijk afscheid van Vorst Jarno die de gelederen van de Vliegenmeppers nu verder gaat versterken als Raad van 11 lid. Maar voor het zover was nam zijn vriendengroep en Het Middenveld hem weer op in hun midden. Op de Solex terug naar het Middenveld!

Bij de Vliegenmeppers maken ze tijdens Vliegenvangen ook altijd ‘de mepper van het jaar’ bekend. Deze keer ging de eer naar Jan Strijbosch vanwege zijn vele hulp bij het licht en geluid.

In de pauze die daarop volgde volop buurten en gissen: wie wordt de nieuwe vorst? De eerste namen gingen rond, maar veel mensen waren er toch wel al vrij zeker van. Dus snel door met de Showdans van de garde: een dans in blacklight wat mooie effecten geeft: kei leuk voor die meiskes om zo op te treden en nog leuker voor het publiek!

 

Om mee te helpen met een vliegenmepper te vangen hadden de Vliegenmeppers Dèvèltop uit Aarle Rixtel ingevlogen als caberetgroep. Deze drie dames en een heer zochten assistentie. En zij dus op zoek om een vrijwillige vliegenmeppers. En waar kom je dan uit? Prins Randy…nee die bleef zitten. Adjudant Wout? Nee. Ze zochten een Vliegenmepper, geen Donkie. Dus ze stappen dan op iemand af met een duidelijk Vliegenmepper profiel: Coen! Maar in dit geval was het Jarno. Maar er was er nog één nodig. En wie vonden ze: (ex-vorst) Jarno! In dit geval: Coen. Aan Coen en Jarno / Jarno en Coen de eer om het stukske naar een hoger niveau te tillen. In dit geval twee van de zangeressen. Dat laten ze zich geen twee keer zeggen! Dèvèltop zette met een

klein beetje hulp van Coen en Jarno (of Jarno en Coen) een mooi stuk cabaret neer. Met hun bewerkte Duitse en Rock en Roll meezingers was de zaal helemaal los na deze act! Direct hierna volgde een tweede tonprater. Als F1 coureur ditmaal. Geweldige grappen waarvan ik er momenteel geen een meer kan reproduceren. Ook uw schrijver heeft goed doorgetutterd. Maar gelachen hebben we zeker, dat is blijven hangen!

En dan het moment waar eigenlijk iedereen écht voor komt. De onthulling van de vorst. Op trommelmuziek en met begeleiding van trommelaars kwam Giel Verstraten tevoorschijn als nieuwe vorst. Als Vorst Giel I zal in in 2018 heersen over de Vliegenmeppers bij La Compagnie. Vorst Giel: namens de Knöllekes van harte gefeliciteerd en veel plezier met die skonne club! Prins Randy en Adjudant Wout staan te trappelen om samen met je een feestje te bouwen. Giel “Makt dattie um rakt” en met Wout e

 

n Randy is het doorgaan: die geven niet op en gaan tot de top!

Direct na de onthulling was het feest en is er alvast een voorproefje genomen voor carnaval 2018!

 

Vergelijkbare berichten