Umtrekke en oorkleppe

Jullie zullen we denken: na zo’n skon afscheid van Sumo rollers Tim en Niek en de onthulling van Prins Tijs en Adjudant Roy zullen de Knöllekes wel goewt zig* zijn.

Niets van dat. Een kei drukke dag! Hoe druk. Nou dit ga ik gewoon chronologisch aanpakken.

Om te beginnen om 10 uur naar Prins Tijs om en Adjudant Roy om een spandoekje te plaatsen. Die hebben niet veel geslapen maar toch topfit. Hoezo noemen ze hem Bompa?

Dan snel de werkboks uit en umtrekke** want we gaan met wat volk naar de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Boekel. En om de planning goed te doen hadden afgesproken om tegelijktijdig foto’s te maken. In plaats van umtrekke moesten we diverse personen uit de zaal trekken. Karin kwam in haar nette kledij, maar daarna ging ze ook umtrekke, want die moet ook nog op de foto bij Rawazzie.

Prins Tijs, Adjudant Roy, Prinsessen Sanne en Yente stonden ondertussen te popelen om op pad te gaan. Speciaal voor deze gelegenheid hadden we ook nog diverse Guest stars bij: Adjudant Giel en Laura van de Vliegenmeppers wilden graag mee op pad. Mag dat? Ja wa denkte gij? Natuurlijk, skon. Wel iets aan je outfit doen, Vliegenmeppers pak is geen probleem, maar die sokken moeten echt anders. Giel is de flauwste niet, regelt ie! Hé andere Vliegenmeppers: ook voor jullie zijn ze beschikbaar, kijk maar eens hier.

In Erp aangekomen dachten we “hier zit een luchtje aan”. In Erp hadden ze overigens de avond voorafgaand aan de receptie Prins Dick. De laatste receptie was met een dikke prins en nu hebben we een prins Dick. Straks volgen er nog diverse Dickpics.

In Cafe van Haandel zat de stemming er goed in. Prins Tijs had de weg naar het biljart snel gevonden en Adjudant Roy doet sneller de prinsendans dan hij zelf voor mogelijk hield. De dansmoves hadden wel veel weg van die van vaders. De eerste polonaise was ook snel een feit, ex prins Tim liet zien dat hij dat nog niet was verleerd. Dapper ging hij voorop, de hele raad van elf (excl Manders) volgde direct!

Rawazzie verstrekte het sfeertje en even later kwam de hit van deze carnaval over de speakers: Bompa van King Africa. Ik heb zo het vermoeden dat we die nog vaker gaan horen.

Voordat ik over ga naar de kapel van Uden, moet er een maatschappelijke ontwikkeling aangestipt worden. Want gehoorbescherming: erg belangrijk. Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen. Alle kinderen dragen tegenwoordig van de grote oorkleppen. Maar we maken ons zorgen. Zijn die tere hoofdjes wel bestand tegen die druk van die kleppen? Dan heb nog wel een goed gehoor, maar wel een misvormd kupke. Dus zijn we direct op onderzoek uitgegaan wat de gevolgen zijn van oorkleppen op jonge leeftijd. Zie hier het resultaat van ons marktonderzoek:

Dan de kapel van de Knoerissen. Een hele mooie kapel. Voor we het wisten stonden alle veren weer op het biljart. “Pure noodzaak” wist Prins Tijs later te vertellen. “Ik stond tussen Piet, Hans, Coen, Hans en nog wa meer van die lang enden. Ik zag geen steek. Figuurlijk dan hè, want als je met een carnavalsclub op pad bent zie je best veel steek. Dus ben ik maar op het biljart gaan staan. En meteen ging die kapel aan het toeteren.”
Terug naar de kapel. Gewoon heel goed. Daar is geen vinger tussen te krijgen.
Geloof ons: dat is al ooit geprobeerd. Niet doen.

Na al dit gedans, geklap, gebuurt eindelijk tijd om Prins Dick te feliciteren. Rawazzie nam plaats op het muzikanten podium, de prinsesjes met het Papgat moesten van het podium af en daar kwamen de Knöllekes, met voorop de Dansgarde.

Vorst Max had zoals altijd genoeg te buurten. Het spelleke ging skon, Prins Dick had een skonne glittersteek en het spelleke ging ook skon. Meerdere polonaises waaronder een van het Vliegenlied. Leuk om te doen, maar oprechte excuses aan Giel en Laura, want het bijbehorende dansje zag er nog niet zo gesmeerd uit als ze gewend zijn van hun gevolg. Een mooie afsluiter van deze receptiedag. Tenminste voor de meeste, enkelen maakte die weekend nog even af in de Boekelse horeca gelegenheden. Oftewel zoals Giel had verwacht: een lekker rustige zondag!

*Goewt zig: goed kalm
** Umtrekke: omkleden

Vergelijkbare berichten