De dansen van onze dansgroepen!

Een week na de carnaval zijn we weer begonnen met de nieuwe groepen.

De leiding heeft weer gave muziek uigezocht en mooie danspasjes bedacht. Wat een enthousiasme van de kinderen en leiding!

Helaas werd na aantal weken de sporthal gesloten vanwege corona en mochten we niet meer binnen dansen. Maar de leiding had daar iets op bedacht, we gaan gewoon online les geven. Dit ging goed maar is toch minder leuk.

Na een aantal keren dit gedaan te hebben kregen we bericht dat we weer gezamenlijk les mogen hebben, ook al is dit buiten. De kinderen waren erg blij om elkaar weer te zien. Ze hadden elkaar en het dansen gemist.

Na de grote vakantie mochten we weer in de sporthal trainen. De dansen zijn inmiddels af en we beginnen met het oefenen van de showdans. In november met de onthulling van de wegwijzer zouden we ons eerste optreden hebben, wat hebben we er zin in en wat was de teleurstelling groot dat het niet doorging vanwege de aangescherpte corona maatregelen. Gelukkig mogen we nog steeds dansen in de sporthal. Na een aantal keren de showdans geoefend hebben ging de sporthal weer op slot en waren we weer uitgeoefend…..

Inmiddels is het januari en de pronkzittingen gaan niet door, geen carnaval en dus ook geen optredens…. Om toch de dansen te laten zien aan de ouders, opa’s en oma’s, buurman of buurvrouw, zijn de dansen opgenomen in Nia Domo door de BLOK. Sommige kinderen waren wel wat zenuwachtig ook al was er geen publiek. Het blijft toch spannend om op zo’n groot podium te staan.
Er is een prachtig filmpje gemaakt van de dansen, dus ga er eens goed voor zitten en geniet ervan!

Vergelijkbare berichten