Pronkzitting 2024: wa is er veul gebeurt

Krachtiger is deze pronkzitting niet samen te vatten. Er is heel veel gebeurt in een jaar in Boekel. Zoveel, dat er 5 avonden nodig zijn om al het nieuws, klets en zever over te brengen op de mensen in Boekel. Wat dat betreft vervult de pronkzitting ook een soort nieuwsfunctie met een groot bereik: maar liefst 1300 bezoekers zijn komen genieten van wat Boekel te bieden heeft. Een korte terugblik!

De aftrap was voor de presentatoren: Joep en Bart. Met hun bewerking van Engelenbewaarder “Wat is het fijn om een Boekels Knöllleke te zijn” zat de sfeer er direct in!

Dan is het de eer aan de Dansgarde om hun moves te laten zien. Een medley en dan 4 minuten op hoog tempo dansen: doe het maar na! Wat een talent hebben deze dames. En daar houdt het niet op: de Knollentrappers pakten het meteen over, ook zij hebben een mooie dans op de muziek van Beggin’. Denk je “nou wanne hoop dansers” dan komen er nog meer en weer een maatje kleiner: de Mini-trappers. Verterend als altijd betoverden zij de harten van het publiek.

Hierna was het de beurt aan de eerste tonprater. Saskia Scheepers kroop in de huid van Jetje Pakketje. Als pakketverzorger komt ze graag bij de mensen thuis. En ja hoor daar maak je van alles mee. Van publiek wat het Wilhelmus voor je zingt, tot iemand waar je een halve ton naartoe moet brengen en bumperkleven (vooral die aan de voorkant). Ze bijtte de spits af als tonprater en deed dat met verve.

Zo was de zaal goed opgewarmd voor de Kroegpraat uit Café ’t Menneke. Op de playlist stonden de liedjes van Dikke Leo a.k.a. Leo van Helmond en met deze aanstekelijke nummers hadden ze snel de sfeer te pakken. Hilarische verhalen van Joep, maar of ze waar zijn? Dat is de vraag. Wethouder Ben Brans kon er in ieder geval van genieten, net als de cafebezoekers Frans, Ad en Piet die qua sterke verhalen een flinke duit in het zakje deden. De onnavolgbare typetjes van Bart zorgden voor vele lachsalvo’s. Een geweldig stuk van Joep, Ton en Bart!

Vervolgens was het de beurt aan een ontzettend ervaren ensemble: de Hofzangers. En wat voor een opening. Ze raakten de harten van de bezoekers met hun ode aan Peter. Zoals alleen zij dat kunnen. Hierna werd de nieuwe hofzanger gepresenteerd: Koen Schellekens. Gelukkig hebben de Hofzangers de draad geweldig opgepakt na de klappen van het voorgaande jaar, met hele leuke liedjes over Bakker Merks, de kerk en het kabouterpad als resultaat. Humorvol en zeer muzikaal. Zo zie je maar, de lijn tussen een lach en een traan is zeer dun.

Na de pauze kwamen al die dansgroepen weer terug. Maar dit keer voor de showdans. Het podium was omgebouwd tot Alcatraz, en deze boefjes van dansers lieten zien waarom ze in het gevang zaten. Met toepasselijke nummers zoal “I want to break free” en “Jailhouse rock” swingde het podium. En de allerkleinste stalen de show: headbangend op AC/DC: de zaal genoot met volle teugen.

Sjefke Vrolijk was de tweede tonprater deze avond. Of hij er plezier aan had? Geen idee: waarschijnlijk heeft hij er wel ’t zoer aan overgehouden. Of d’n hibbik. Zijn leven samen met zijn schoonmoeder en zijn vrouwke zorgde voor heel veel hilarische momenten. Toch heeft hij veel liefde voor zijn schoonmoeder. Hij heeft haar zelfs een stukske grond cadeau gedaan. Maar ze gaat er maar in in liggen…
Een prachtige buut van Frank Manders.

Dan de Dancing Queens. Inmiddels ook een vaste waarde op de zittingen. Deze keer brachten zij “wie van de drie” op het toneel. Met kandidaten die tot de verbeelding spreken: Frans Bens en Marion “Nanna” vd Horst. Maar ook met het panel: Burgemeester Caroline vd Elsen, Dokter Maes, Joris v Dinther. Het was een hele tour om te ontdekken wie van de drie nu de echte was. Alle kandidaten waren kanshebbers.

En dan de derde tonprater. Of eigenlijk de Bloemlezing over de anale flaters. Heel veel gelachten met dit stuk van Ad vd Elzen, maar toch zat er wel een luchtje aan…

De Dancing Queens sloten af met een vrolijk slotlied. Helene Fischer kon het zelf niet beter zingen: geen Ademloos, maar Carnaval…in d’n doom.

Nog een week dan gaan we echt los!

Alle artiesten, vrijwilligers, licht en geluid, presentators: bedankt voor een prachtige pronkzitting 2024!

Meer foto’s volgen nog.

Vergelijkbare berichten