And the pisknol goes to…nog efkes wachten!

Zondag 26 november. De sint is in het land, zwarte piet niet meer, toch Wilders viert een feestje en wij…alles is net zoals altijd in een zondag in november. Niet dus!

Voor het eerst in mijn Raad van 11 carrière gingen we op stap zonder hoogheden. Dat had je niet verwacht hè? Prins Tim  moest speule, Nicole moest speule en Niek en Marelke ondersteunen ze door dik en dun, dus die gingen ze mentaal ondersteunen

Veren op een rij: Adjudant Carlo, Prins Raymond, Vorst Gerard, Prinses Marelke, Prinses Nicole, Raadsadjudant Koen, Vorst Max.
De raad moest op de tweede rang staan in Gemert. Toch 1e rangs volk op dizze foto

Dus we hadden wat extra veren bij. Gerard was vorig jaar al regelmatig vorst vanwege de drukke wielrenagenda van ex-vorst Filip. Maar nu hebben we vorst Max, die ook niet op zijn mondje is gevallen. Maar Gerard, die telde er wel op. Hij zei tegen Max “Wacht eens even, Gimmert is van mèn!”.  Gerard dus veren in z’n steek want hij moest en zou Gimmert doen. Dè doettie ok skon, maar ja…dat wachtwoord. Prins Raymond van Gimmert moest het doen met Rawazzie en de dansgarde, wat op zichzelf al ook een hil dil is. Toch mompelde hij iets over een pisknol*. En dat hij teleurgesteld was dat hij moest wachten. De wachtmuziek van Rawazzie maakte gelukkig veel goed. De samenvatting van Gemert: Ginne prins bij  ginne adjudant bij, gin stukske, maar wel: 2 heel mooi dames die het meer dan perfect opvingen. Zonder enig probleem praatte Nicole de tijd vol. Wie was Prins Tim ook alweer?

Deze kans liet ik niet schieten

Dan in de bus, op naar Prins Dirk van de Bergknauwers die bij gebrek aan receptie thuis de familie over de vloer had. Dirk is eigenlijk ne Boekelse en ook nog drummer van Verrekkes en Sambanda. Daar moesten we wel even naar toe. Op de stoep een serenade van Rawazzie, polonaise door de hut en Max die een jupke als microfoon gebruikt. Gezellig, skon en gewaardeerd. Namens ons: graag gedaan!

Op bezoek bij Prins Drik van de Bergkneuters
Rawazzie geeft Gas in Venhorst

Dan zou je zeggen: Handel – Venhorst: 5 minuten. Nee hoor. We kregen een rondreis door de Peel, zeker een half uur rijden voordat we eindelijk in Venhorst aankwamen voor Prins Guus en adjudant Luc. Vorst Max (Gerard hadden we maar in Gemert achtergelaten want die wilde heel graag aan iedereen uitleggen hoe het stukske eigenlijk ging) maakte zich al zorgen over de tijd. Maar de Vliegenmeppers waren zich net aan het opstellen. Dus we konden in de wachtkamer. Roel dacht “dat zit wel snor hier”. En ineens beschikte heel veel mensen over overvloedige gezichtsbeharing. Na wat buurten, educatie over het Boekels taalgebruik, wat pilskes en wat gezever was het ook aan ons de beurt om de buhne op te gaan. Dit keer mét Prins Tim en Adjudant Niek die wel heeeeel vlug de steek enzovoorts hadden gepakt/gekregen van de dames. Op het podium ging het hier wel goed. Geen gezeik met een wachtwoord, Vorst Max die lekker op dreef was, de dansgarde die ondanks de lange dag een knappe dans neerzette en 2 dames (zeker geen mentige types) die als verstekeling het podium op waren gegaan. Mentig? Wa’s dè dan? Het is zeker iets anders als mals. Meer informatie over dit woord is te verkrijgen via Marelke, Jouke of Dide, of via deze link. Ik zit er overigens aan te denken om een nieuwe Teleac cursus te starten want het gebrek aan kennis van het Boekels is stuitend. De inschrijving opent binnenkort. Ow ja, verder over Venhorst: het was gezellig in de Horst en de mensen hadden goei zin. Bedankt voor de gastvrijheid en tot de volgende keer. Houdoe.

Als je weet wat Teleac is, heb je waarschijnlijk geen cursus nodig. Dan bende auwt zat.

Koop hier een kerstboom! Of sokken.

2 paar sokken

Oorspronkelijke prijs was: € 22,00.Huidige prijs is: € 11,00.

Happy socks? Daar word je toch helemaal niet blij van? Dan deez sokken wel! Ze nu: 2 paar voor 11 euro! One size fits veul: maat 38-45 Voor deze prijs, krijg je niet één sok, niet sokken, maar 2 paar sokken! Ook hier nog een opsomming van de USP’s: Ze zijn nog niet door iemand…

145 op voorraad

*de pisknol: een blijk van waardering voor een bijzondere prestatie.

Vergelijkbare berichten