Prinsenreceptie

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Wa war ut skon! Wat was het gezellig! Wat was het druk! En wat was het een genot om Prins Job d’n Urste, zijn Persoonlijk Adjudant Vincent de dames Josine en Juul en de kinderen te zien shinen op het podium. Familieleden, buurtgenoten, vrienden, sporters, de burgemeester en zijn gevolg, naburige carnavalsverenigingen en overige belangstellenden waren in grote getalen naar Nia Domo gekomen om deze hoogheden persoonlijk te feliciteren.

 

Vanuit de club waren er eerst de optredens van de minitrappers, de knollentrappertjes en de dansgarde. Nadien was het de beurt aan de Raad van Elf om ieder met een eigen liedje voorgesteld te worden zodat Prins Job d’n Urste en Adjudant Vincent ook weten met wie ze de komende periode op stap gaan! Prins Job d’n Urste en Adjudant Vincent hebben genoten van de vele bezoeken en voordrachten van de verschillende bevriende carnavalsverenigingen uit de buurt.

Maar wat is er mooier dan de felicitaties van de eigen Boekelse mensen, vrienden, familie, school, sportverenigingen als ZVV la Compagnie, de MD2 van de Hockeyclub, en Boekel Sport met de drie jeugdelftallen waar de zonen voetballen en zowel Prins Job d’n Urste als  Adjudant Vincent ook leider van zijn. Spreekstalmeester Roel van Lankveld had zijn woordje zoals gebruikelijk klaar. Familie Van Sleeuwen en Aldenhuijsen hadden geen lang woordje. Wel een geweldig nummer waarin Prins Job d’n Urste en Adjudant Vincent de boel op zunne kop zetten. De buurt Wilhelminastraat en Schutsboom hadden een mooi woordje voor dit stel. De vriendengroep van Prins Job d’n Urste had ook een leuk stukske. Na de Prins van Volkel en de Prins van Uden geleverd te hebben, is vriendengroep De Bubs maar wat trots om nu ook de Prins in Boekel te kunnen leveren. Na een schitterende bieremmer met slangen leeg gedronken te hebben werd het “Duits feestje” op de buhne mooi voortgezet.

Ook burgemeester Bos deed namens BW een woordje. Joep Jansen was er traditioneel als een van de eerste om namens ’t Menneke een felicitatie over te brengen. Namens de Vrienden van de Knollekes deed Wim van de Elzen een mooi betoog over advies en wijze raad. Uit de gemeente Boekel waren verder natuurlijk Stichting De Boerenbruiloft, De Vliegenmeppers, De Peeltuuters en D’n Tieleman aanwezig.

Naast de gebruikelijke buitendorpse verenigingen zoals de Knoerissen, de Uilen, de Drumknauwers, de Piepers en de Schoapenwaesers waren er dit jaar ook de carnavalsverenigingen uit Nederwetten (Prins Feschtivali woont in Boekel) en de Papgat (Prins Nulleke uit Sint Oedenrode is de tennisleraar van TC Boekel) op receptie.

Ook optochtdeelnemer CV Ratjetoe kwam op het podium om het Prinsenduo te feliciteren.

De familie Van Zutven had ook een eigen BierBierBier drink lied geschreven om de anekdotes van de befaamde Zuttenweekenden aan het Boekelse publiek te laten horen. Met Hans van Zutven als een echte leadzanger werd dit stuk met veel enthousiasme door de zaal ontvangen. Ook de buurt de Zandhoek was van de partij en bracht de felicitaties over.

Het einde van de receptie werd gevormd door drie verenigingen. De Vliegenmeppers met hun kersverse Vorst Ruud kwamen met veel mensen het podium op. Daarna was het de beurt aan de Schaopenwaesers met hun prins Martie d’n Urste. D’n Tieleman sloot zoals gebruikelijk de receptie. Met spreekstalmeester Rob komt dat wel goed. Met alle In’s & Outs over de Jogalessen van Thea, de favoriete dansmariekes van d’n Tieleman en over de eigen rasartiesten van Tieleman wist Rob de aanwezigen een grote glimlach op het gezicht te toveren. Ze bouwden er zoals altijd weer een skon fistje op het podium van. Laat dat maar aan d’n Tieleman over.

Al met al kunnen we wel zeggen dat het een fantastische middag was. We kijken terug op een zeer geslaagde prinsenreceptie en danken iedereen die in Nia Domo is geweest!

[/spb_text_block]

Vergelijkbare berichten