Nieuwe voorzitter

Op vrijdag 11-11-11, tijdens de opening van het nieuwe carnavalsseizoen, is Peter van den Berg bekend gemaakt als nieuwe voorzitter van carnavalsstichting de Knöllekes.

De bekendmaking van Peter werd enthousiast ontvangen door de aanwezigen. De Knöllekes hebben met de benoeming van Peter een bestuurder en carnavalsvierder pur sang kunnen vinden als opvolger voor Jan van den Broek.

Van de aftredend voorzitter Jan van den Broek kreeg hij de voorzittershamer overhandigd. Jan van den Broek neemt afscheid na 19 jaren voorzitterschap. Hij kan terug kijken op een zeer succesvolle periode bij de Knöllekes. Typerend voor Jan zijn voorzitterschap is zijn rustige maar gestructureerde aanpak bij de organisatie van de club. Bij de vele activiteiten van de Knöllekes trad Jan nooit zelf op de voorgrond,  maar op de achtergrond keek hij toe en genoot hij zichtbaar van hetgeen was georganiseerd. Tijdens het voorzitterschap zijn er een flink aantal zaken gewijzigd. Zichtbare resultaten daarvan zijn o.a. de oprichting van hofkapel De Opdonders, de groei van de Raad van Elf en de uitbreiding van het aantal pronkzittingen.

Met het volste vertrouwen overhandigde Jan de voorzittershamer aan de nieuwe voorzitter. Peter van den Berg is sinds 2004 actief bij C.S. de Knöllekes. Hij is bij de Knöllekes gekomen als persoonlijk adjudant van ex-prins John Donkers. Peter heeft zich altijd een actief betrokken lid getoond als lid van de Raad van Elf en de optochtcommissie . Ook zijn echtgenote Liesbeth is actief, zij is betrokken als leiding bij de dansgarde. Aan bestuurlijke ervaring heeft Peter geen gebrek. Hij is onder andere ook actief geweest bij de brandweervereniging, voorzitter van de jaarlijkse Auwerwetse Boekelse Oogstdag en bestuurder bij de ZLTO. Peter gaf bij zijn bekendmaking aan het een hele eer te vinden om te zijn gevraagd als voorzitter van De Knöllekes. Peter: “Door de jaren heen heb ik veel respect gekregen voor de carnavalsclub. De Knöllekes zijn maatschappelijk actief voor alle lagen van de Boekelse bevolking. De organisatie van de carnavalsactiviteiten gebeurt professioneel en met veel plezier door mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de club. Het is een hele eer om zo’n waardevolle groep mensen aan te mogen sturen.” Lang getwijfeld heeft Peter niet: “Binnen een week was ik er uit: dit moet ik doen. Ook Liesbeth staat er volledig achter. Want uiteindelijk doen we dit samen.”. Toen Peter werd gevraagd naar zijn ideeën voor de toekomst antwoordde hij: “De basis van de club is goed. Wat dat betreft kom ik in een gespreid bedje. Als belangrijke thema’s zie ik veiligheid, bijvoorbeeld met de optocht, maar ook zeker gezelligheid. Gezelligheid binnen de Knöllekes, maar ook samen met de Boekelse bevolking. Samen met de Vliegenmeppers bezorgen we de Boekelse bevolking een paar van de leukste dagen in het jaar. Ik kijk er naar uit om samen met iedereen van binnen en buiten de Knöllekes hier aan te werken.”

Met het toetreden van Peter is het bestuur van de Knöllekes weer voltallig. Ben van de Ven heeft Arie van Lankveld opgevolgd als secretaris. Zijn rol als raadsadjudant wordt overgenomen door Marc van Haandel.

Vergelijkbare berichten