Leef zoals de wind je jasje waait

En het waaide hard vandaag. Zo hard, dat de bladeren eraf zijn. Of eigenlijk “de kop is eraf”. Seizoen 23-24 is begonnen met de onthulling van Prins John II en Prinses Greetje I van de Kluisklepels.

Maar liefst 55 jaar bestaan ze dit jaar, de Kluisklepels uit Huize Padua. In hun mooie feesttempel pakte ze daarom flink uit op 9-11. Als je dat op z’n Engels zegt dan denk je ja, inderdaad, op die dag gebeuren wel vaker grootse dingen.

We hàn ze bij

Zo ook in Padua. Geen vliegtuigje gecharterd maar wel skon neij pèkskes voor de raad, 2 hil skon neij adjudantes en een neij lied. Tenminste voor iemand die het voor het eerst hoorde: prins Tim en adjudant Niek in dit geval. Het lijflied van de Kluisklepels gaat al wat jaartjes mee maar met die wijsheden kan het ook nog wel een keer 55 jaar mee. Enkele regels uit de coupletjes:

“van stressen krijg ik hele rare nukken, dan denk ik: hou je even in bedwang”
“wat heeft het nou voor zin te zitten klagen, kom waai maar lekker met het leven mee”
“een mens is toch veel mooier als ie lacht”

Ze zeggen wel eens: “in padua snappen ze het niet”, nou, als ik naar die teksten kijk snappen ze het verrekt goed.

Tis nie de beste foto mar ge moet ut er mi doen


Terug naar de opening: Met een leuke onthulling kwamen prins John en prinses Greetje tevoorschijn, niet uit de kist, maar samen op de bakfiets. Het motto van deze twee feestvierders is:

Gin fietse, gin hout, gin metaal, maar carnavalle allemaal!

En jazeker: polonaise, op d’n toffel. We zijn begonnen. Ge hatter gewoon bij moette zèn!

En dat is dus één. Next up dit weekend: De Peeltuuters, waar Prins Marc en Prinses Marieke afscheid nemen en het nieuwe prinsenpaar ook tevoorschijn zal komen.

Op de toffel!

Vergelijkbare berichten