11, 22, 33 en zelfs 44 jaar!

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

jubilarissenAfgelopen zaterdag was het jaarlijkse openingsfeest van de Knollekes. Een mooi moment om ook even stil te staan bij jubilea en afscheid.

Deze keer wel heel bijzonder, want nog nooit eerder had iemand de mijlpaal van 44 jaar lidmaatschap bereikt. Maar Henk Peters heeft ze allemaal volgemaakt en na 44 jaar is hij nog steeds zo enthousiast als vroeger!

Henk Peters: 44 jaar

We schrijven 1968. Als lid van de fanfare meldt Henk Peters zich aan voor boerenkapel “De Knollentrappers” om tijdens carnavalsevenementen mee te spelen. Nu zijn we 44 jaar verder en een voor De Knollekes uniek feit: Henk Peters is 44 jaar onafgebroken lid van de carnavalsstichting. Uiteraard kent iedereen Henk als lid van de Donderjagers, want sinds het begin in 1975 blaast hij daar zijn deuntje mee op de tenor saxofoon. En ook na al deze jaren produceert hij nog steeds de mooiste klank van de Donderjagers. Uit handen van de voorzitter ontving hij een zeer speciaal speldje, uniek in zijn soort. Bekroond met een diamant van 0,044 karaat, symbolisch voor zijn lidmaatschap van 44 jaar! Namens alle Knöllekes en in het bijzonder De Donderjagers: gefeliciteerd!

Cor van Doren: 33 jaar

Al 40 jaar actief bij de Knollekes, maar sinds 1979 als lid. Alweer 33 jaar draagt Cor zijn steentje bij voor carnavalvierend Boekel. Of is het inmiddels een kei? Hij begon als technicus voor licht en geluid en is nu al jaren lid van het bestuur, waar hij onder andere actief is als contact persoon van “de vrienden van de Knollekes”.

Perry Bijvelds: 22 jaar

Als sinds zijn vroege jeugd treedt Perry in de voetsporen van zijn vader. Eerst als lid van de Opdonderkes, nu staan vader en zoon samen trots aan ‘de schuif’ bij de Donderjagers. Samen met zijn vader Karel is Perry de grootste herriemaker van de Donderjagers en daarbij zijn ze niet kapot te krijgen!

Adrie Beekmans 11 jaar

Gestart als Prins Adrie d’n 1e in 2001 en sindsdien lid van de Raad van 11. Die sinds zijn toetreding ook wel ‘de wijze raad van 11’ is geworden. Adrie is zeer actief voor de Knöllekes. Hij is lid van de commissie die het prinsenbal en de prinsenreceptie organiseert. Daarnaast is hij coordinator van de buurt van de prins. Samen met Doremie verzorgen zij de kleding van de club en last but nog least is Adrie een van de personen die de nieuwe prins carnaval selecteert.

Gerard Krol 11 jaar

Gerard is dankzij Adrie bij de Knollekes betrokken geraakt. Eerst als persoonlijk adjudant en nu zelfs geschopt tot reserve vorst. Als lid van raad van 11 is hij vaak de kartrekker van vele activiteiten. Zijn enthousiasme is ongekend. Bekend van alle gebeurtenissen op het plein maar ook als voorzitter van de commissie carnavalsdagen en sinds kort de technische commissie. Ook ‘Goei Road’ mag genieten van Gerards inbreng.

Afscheid en nieuw lid

Helaas hebben ook een aantal mensen te kennen gegeven te stoppen bij de Knollekes. Dat zijn Gerard de Koning, Maurik vd Heuvel, Marietta vd Broek, Wilma Hanenberg en Lieke Timmers. Allemaal bedankt voor jullie inzet om carnaval in Boekel tot een feest voor iedereen te maken!

Maar er is ook goed nieuws: De raad van 11 heeft een nieuw lid in de persoon van Johan van de Wijst, die samen met Yvonne carnaval met de Knollekes gaat beleven!

[/spb_text_block]

Vergelijkbare berichten