|

Wanne haup volluk

Afgelopen zondag was het de gelegenheid om de kersverse heersers van ‘t Knöllekesland te feliceren. Zowel de klên als de grauwte. Want er was een jeugdreceptie voor jeugdprinses Juul en Jeugdvorst Koen, maar ook de “grote” receptie voor Prins Filip en zijn persoonlijk adjudant Berrie. En wat is het ongelofelijk druk geweest. De hele dag was het een komen van gaan van mensen.

IMG_5037Bij de jeugd kwamen er superveel vriendjes, vriendinnen, klasgenoten en familieleden naar de receptie. Juul, Koen en de jeugdraad genoten heel erg van alle aandacht en de leuke verrassingen op de dag. Zo hebben ze bijvoorbeeld Papachu’s gevangen, zijn ze toegezongen door de familie, hebben ze hun hockeyteam en voetbalteam op bezoek gehad. De gelegenheids dweilband van de Donkeys maakte het erg gezellig, is dat dan de meest muzikale buurt van Boekel? Zij lijken in elk geval erg vereerd met deze jonge hoogheid in hun midden. En Koen, was natuurlijk al stageloper bij van de Raad van Elf van de Tieleman. Ook deze raad van elf kwam op bezoek. Zelfs het Boerenbruidspaar kwam nog even en erg leuk was ook het bezoek van de jeugdprins van de Drumknauwers. Een super leuke receptie!

Maar in de andere zaal was het genieten voor Prins Filip en adjudant Berrie. Traditioneel werd de opening verzorgd door de Knöllekes zelf. En op geheel eigen wijze stelden Elies en Gerard de Raad van elf voor aan Prins Filip en Adjudant Berrie. Overigens is dit de eerste prins waarbij de tips allemaal sloegen op de raad van elf? Hoe dan ook: de raad staat de hele carnaval 100% achter hun nieuwe voorgangers. Wel vind de raad van elf het moeilijk. Want Floris, Lucas, Filijn, Max en Jop zagen er zo perfect uit als prinsjes, dat de raad van elf steeds de neiging heeft om hen op de tafel te zetten in plaats van Filip en Berrie. De hele dag door was het écht genieten. Fantastisch moment dat de mini-prinsjes hun vaders in het zonnetje zetten. Maar ook de bezoeken van de families, de buurten en de collega’s die allemaal in grote getalen aanwezig waren maakten dat Filip en Berrie zo prachtig hebben gevonden. Wel kregen we de indruk dat dit nog enkele BBQ’s gaat kosten. Tip hierbij: vergeet de raad van elf niet! Speciaal voor Berrie kwam zijn petekind uit Volkel een dansvoorstelling geven. De hele dag een aaneenschakeling van hoogtepunten. Of het nu de megapeperkoek van de “De vrienden van” is, of de sfeer van de Knoerissen, of de ludieke acties van bijvoorbeeld Volkel of Venhorst of de Meppers, of de dans van de stg Boerenbruiloft: één groot feest. Bij 536 handjes ben ik gestopt met tellen, maar het ging maar door…wat een hoop bezoek! Oh nee: wanne haup volluk.IMG_5382

Namens Juul, Koen, Filip en Berrie, allemaal bedankt voor jullie komst en belangstelling!

Bekijk hier de foto’s

Vergelijkbare berichten