Tijd dat we wat stringer worden!

Tijd dat we wat stringer worden? Ja, zo begon onze nieuwe voorzitter Ben vorig jaar aan zijn ambtstermijn.

Wij dachten dat het een verspreking was. Hij zal toch zeker strenger bedoelen. Issie misschien al wat aan het verkèènze*? En toen de eerste wisseling in het bestuur. Een dame. Bedoelt hij dat dan met stringer? Vorst Max is er van overtuigd.

Voor deze ene keer gingen we naar Krullendonk, oftewel Heesch. De prins aldaar, Prins Frenky heeft is een collega geweest van Prins Tim en die moes-en-zò der hinne goan. En dan moeten wij mee. Wa moette verder weten over prins Frenky? Nou…laat de Y d’r mar gerust af. Tis ne hille Frenk. En buurten én darten kan ie ook verrekkes. Darten heb ik alleen van horen zeggen, maar buurten is me wel opgevallen, de hele middag had ie zijn woordje klaar.

Voor de met z’n allen de bus in gingen nog eerst wat leuke momenten. Want mooi: speciaal voor de gelegenheid gingen de Donderjagers mee. Altijd gezellig met die mannen! En heel mooi: Herman Christiaans is officieel geïnstalleerd als “vriend van” dus alling in pak gink ie mee op pad.

Wat moet ik verder nog vertellen over deze middag…uuuh dit wordt een snelle, zie de bijschriften bij de foto’s voor meer tekst. Dingen die me in ieder geval zijn bijgebleven (het is wat vaag, ut waar vrij intens):

  • Jeroen heeft liever dat het stukske niet over hem gaat. Kan geregeld worden. Kan ook niet;
  • Vorst Max noemt Niek prins en de prins Niek. Of andersom;
  • N.A.: staat voor natte adrie (huh?);
  • Welke dialect woorden waarvan ik nog nooit heb gehoord behandelen we deze keer (niet over nagedacht misschien moet ik openstaan voor verzoekjes. Bijvoorbeeld de specifieke aanduidingen van groeten of dieren. Zoals ne Malder, ne duuf, ne kroot, een hauwke of een flodderboon). Verzoekjes zijn welkom;
  • Als leraar hoefde eigenlijk nergente nie veul van te kanne. Meerdere sprekers horen zeggen. Toch opvallend;
  • De rood-wit-blauwe-oranje pinda’s zijn op. Ze zaten ook tegen de datum aan, dus das maar goed ook;
  • Leeftijd speelt geen rol. Toch Mieke?
  • De Donderjagers dinne hil skon toeteren, ook na de receptie bij de bowlingbar. Kei gezellig;
  • Manders: hij heeft gevoel. Dat bleek meerdere keren uit de limerick, hoewel hij het heel hard ontkende;
  • De dansgarde. Ik zou ze bekant vergete. Maar nee hoor: die dames mochten er weer wezen!

Na de receptie dus ook nog een bezoekske aan de bowling bar. De Donderjagers wilden nog even spelen en dat deden ze mooi, tot groot plezier van Tim en Niek. Kees heeft overigens de beste bekkens-moves die we ooit hebben gezien. Wat een soeplesse heeft die man!

Na dit muzikale intermezzo was het moment van het informele afscheid daar. Gezellig bij Tim en Nicole waar we hartelijk werden ontvangen. Dochter Ise genoot ook volop mee. Bij dit gezellige samenzijn was er een speciaal woord van dank voor Adjudant Koen en Simone (helemaal terecht) die perfect hadden gezorgd voor de hoogheden. En dan natuurlijk de limericks, uitgevoerd door niemand minder dan 2 hofzangers. Ja—-lalalalalaaaaa enz.

*: Zo heet het als je last krijgt van geheugenproblemen.

Vergelijkbare berichten