The heat is on!

Tis kauw! Zeiden sommige personen toen ze Nia Domo binnen kwamen lopen ’s ochtends vroeg om 10 uur. Maar ’s avonds was de brandweer daar om de hele zooi te blussen want het feestvuurke was inmiddels goed opgestookt bij het feestje van Prins Rick en Adjudant Coen.

Ut begon allemaal zo mooi. Eerst naar het nieuwe initiatief: jeugdreceptie. Kei skon voor de jeugd en wat genoten ze ervan Prinses Jill en Vorstin Romee Maar ook de jeugdraad genoot met volle teugen. Maar misschien de ouders nog meer?

Prinses Jill en Vorstin Romee vonden het in ieder geval erg leuk dat Prins Rick en Adjudant Coen en hun gevolg op bezoek kwamen bij hun feestje. Ze zijn ook niet op hun mondje gevallen, want direct pakte Jill de microfoon en vroeg aan prins Rick: “Wat is ons motto?”. Dat was dan weer even teveel gevraagd voor Prins Rick, maar dat maakt niet uit. Het motto is iets met “voeten van de vloer” en het toen ging de muziek vol gas: De Snollebollekes over de speakers! Prins Rick en adjudant Coen doe dat maar na! Jill en Romee zetten daar een dans neer waar je u tegen zegt. En Coen en Rick moeten dat nadoen. Nou….dat is lastig. Maar het vervolg was een polonaise. Dat was dan weer geen probleem. Heel de lunchroom om zunne kop, kei skon zo;n jeugdreceptie.

981B6227Dan op naar de Pleinzaal. Tijd voor de receptie om te beginnen. De eerste gasten zijn natuurlijk de eigen leden van de club. Iedereen omhoog, en de zaal is ineens heel leeg. Maar als de Knöllekes omhoog gaan, dan staat er ineens ook een hele bubs volk. Raadsadjudant Marc speldt Prins Rick en Adjudant Coen het traditionele Knölleke op. De kinderen Bente, Mees, Mara en Fiene hadden ook speciale onderscheidingen voor ze gemaakt. Gerard Krol stelt de raad van elf voor op geheel eigen wijze. Door enkele categorien worden ze allemaal “weggezet” als centenneukers, stalen zenuwen, sportief, vlam in de pijpers  of de persoon voor antwoord op alle levensvragen: Tiny vd H.

Na deze presentatie van de Knöllekes was het de beurt aan Burgemeester Bos en Wethouder Willems om de felicitaties over te brengen. Burgemeester Bos complimenteerde de Knöllekes voor hun bijdrage aan de Boekelse gemeenschap en bracht zijn welgemeende dankbetuiging over aan de Donderjagers, na al hun jaren muzikaliteit voor Boekel.  Maar natuurlijk draaide het maar om één ding: de gelukswensen voor Prins Rick en adudant Coen.

De Knollentrappertjes zetten hun beste beentje voor voor de beide heren. Natuurlijk speciale aandacht voor Benthe die als Knollentrapper extra goed haar best deed voor haar vader de Prins. En ook de dansgarde knalde als vanouds het podium af voor Prins Rick en Adjudant Coen. Na hen was het de beurt aan Rawazzie om het paar te feliciteren.

Ondertussen kwam er een kabaal uit de achterkant van de zaal. Want de Udense Knoerissen stonden klaar om het podium te bestormen. En als Uden binnenkomt dan komt er wat binnen. Uden had wel door hoe Prins Rick in elkaar zit. Een echt “carnavalsbeest”. 25 jaar geleden jeugdprins en nooit gestopt: Donderjager en nu weer prins carnaval. Hun verse prins Procellus de 51e (staat dat getal gelijk aan leetijd? Zo ja, dan heb je over 40 jaar een probleem) deed volop mee. Met een schuivenspel vermaakte Uden het publiek. En een recordtijd wisten ze 16 van de 18 schuiven goed te zetten waarna de dansgarde van Uden de presentatie af maakte.

Een hele groep kwam naar boven: De familie. Broer Coen was de spreker, hij gaf aan dat er een goede keuze was gemaakt met de uitverkiezing van Rick en Coen als prins en adjudant immers in 1990 was Rick al eens jeugdprins en in 1997 was Coen prins bij d’n Tieleman. De familie is duidelijk wel trots op dit stel!981B6250

Toch was de familie van mening dat de heren voor de komende periode wel een EHBO-C pakket kon gebruiken. Dit Eerste Hulp Bij Overleven Carnaval pakket moest echter wel worden verdiend.  Toon van de Laar begon intro’s te spelen van diverse carnavalsnummers (van 17 naar 5) en bij het herkennen en meezingen van deze nummers werden de producten voor dit pakket één voor één  binnengehaald. Zo leverde bv Bij ons staat op de keukendeur een fles Schrobbeler op en wisten ze met Schatje mag ik je foto een doosje aspirine te verdienen. De peperkoek werd verdient met het voor rood wit gezongen. De heren zongen dit clublied van PSV uit volle borst mee, wat waarschijnlijk ook in Rotterdam te horen was. (Feyenoord-PSV 0-2). Een mooie presentatie van de familie waarna de (schoon)ouders van Rick en Coen werden beloont met een persoonlijke onderscheiding.  Bedankt voor deze gezellige en muzikale invulling!

Enkele weken geleden waren we nog bij de onthulling van het nieuwe Boerenbruidspaar. De hele stg was uitgelopen en stampte op hun klompen het podium op. Spreker Jos zette ze maar gelijk in de Radetzky mars en daarna nog een andere dans. Geen probleem, want later op de dag moesten Rick en Coen nog een klompendans uitvoeren en zo konden ze het goede voorbeeld zien. Het blijkt dat het huidige boerenbruidspaar vroeger nog moest oppassen op Rick, en “dè ut een kei hendig menneke waar”. Dat hoopt de raad van elf ook….

De Uilen uit Empeldonk waren ook in volle getalen aanwezig. En deze jongens hadden hun informatie goed op orde. Vorige week hadden ze natuurlijk al kennis gemaakt met Prins Rick en Adjudant Coen tijdens de receptie van prins Marcel. Maar ze wisten e.e.a. meer. Bijvoorbeeld over vroegere avonturen bij Rock Werchter. Of Coen, dat hij nog nooit eerder een pak aan had gehad. En ook een spelleke voor ze. Een muntenspel wat ze met de hulp van Mirelle en Mieke in een recordtijd van 1.27 wisten op te lossen.

De “Vrienden van” is niet zomaar een club. Nee die wète veul witte. Alsdus Wim van den Elsen. En waarschijnlijk klopt het. Wim heeft met zijn familie niet voor niets de Boekelse Kwis 2015 gewonnen. Maar de vrienden weten heeeel veel van de carnavalsclub. Want daar zit wat historie bij. Maar weten Prins Rick, adjudant Coen, Mirelle en Mieke ook zoveel? Want wat was er in 1985, 1997 (2x) en 1990? Ze kregen een een prachtig cadeau van de vrienden, ook dat hadden ze weer perfect voor elkaar.

981B6311De Drumknaauwers komen uit Gimmert. En dan komt er ook wat voor de dag met hun kapel “de Waevers”. Hun prins Dennis de 1e kent de carnaval door en door en weet dat het in Boekel altijd skon gaat. De afvaardiging van Gemert was dan ook indrukwekkend. En het spelleke ook? Zou Prins Rick dat lukken? Maar gelukkig had Coen snel genoeg door wat Adjudant zijn inhoudt en hij hielp zijn prins om de proef te doorstaan.

De vriendengroep Vûr Slès had het hele spul meegebracht, dus zo vûr slès was het niet. Ze vroegen zich terecht af… Di joar mi carnaval ginne stres? Is dat wel zo: Een leeg glas bier, alleen maar ranja op het klein knollekesbal, stoppen met roken, brandweerpieper, de winnaarsmentaliteit, wedstrijden  van PSV… allemaal stressfactoren! Dus werd de stressbestendigheid van Prins Rick en Adjudant Coen getest met behulp van de enige echte zenuwslopende spiraal. Zweetdruppels en schrik voor de zoemer, maar het lukte. Ze zijn stressbestendig. Het ging volgens de vriendengroep niet geheel vlekkeloos, maar dat het goed gaat komen deze carnaval, dat weet Vûr Slès wel zeker. Ook de vriendengroep laat deze carnaval nog van zich horen. Prins Rick en Adjudant Coen zijn in ieder geval stressbestendig!

Prins Rick is actief bij ut kan wa leije. Vorige week waren ze al mee geweest op stage bij de receptie naar Erp en dit caberetgroepje was zo goed voorbereid. Ex prins / Ex vorst Peter weet wel hoe hij wat scherpzinnigheden de zaal in moet slingeren en voor dat we het wisten liet hij Prins Rick live “4 daog plat bij de Knöllekes zingen”. Niets hadden ze in de gaten gehad over zijn prins zijn vooraf, tot hij bij de laatste drie stond…

981B6408Onder begeleiding van hun eigen nummer kwamen de Schoapewaessers uit O’Peel naar het podium. Hun  prins Paul is autospuiter. Dat is wel te zien aan het spelleke wat ze hadden bedacht. Helemaal in spuitpak gehezen met mondkap en alles moesten Rick en Coen allebei een schilderij spuiten. Ze kunnen zo beginnen bij die autospuiter in Uden.

Van oe collega’s moete het hebben. Alleen waren ze dat niet echt. Ut waren de overige kandidaatprinsen van vorige week. De net nie prinsen zeg maar. Nadat ze vorige week 1 voor 1 afvielen vonden ze het echter zo skon dat ze nu gezamenlijk op de receptie kwamen om de enige echte prins te feliciteren. Kandidaat Mario vond nog wel dat prins Rick de andere kandidaten 10 bonnen pp moest geven omdat zij het Rick gegund hadden om prins te worden.981B6476

Nadat dit uiteraard spontaan door Rick afgetikt werd was het echt de beurt aan de collega’s van de prins. Kombi Bouw totaal uit Uden was blij dat er een collega prins was zodat zij ook wat konden meepikken van de pr. Nu werd ook duidelijk waarom Rick al maanden vakantiedagen aan het sparen was. Als prins had ie toch nog wat extra (uitslaap) uurtjes nodig.

Ook adjudant Coen moest natuurlijk door zijn buurt aan de tand gevoeld worden. Over Coen wisten ze natuurlijk van alles maar over prins Rick eigenlijk niets. Tja, wa moet je als buurt zo’n prinsenstel laten doen. Gelukkig waren de klompen van Coen al in bezit bij de buurt en was voor de prins vlug een nieuw setje gemaakt. Een Hollandse klompendans werd ten tonele gebracht.

Prins Rick is weliswaar gestopt bij de Donderjagers maar ze zijn hem zeker niet vergeten. De donderjagers zijn terug als Koninklijke Hofkapel. Jawel koninklijk, want als je een prins hebt, is er ook een koning (vader Toon) die lid is van de Donderjagers en die heeft weer zijn eigen koningin (moeder Jeanne). En zij hebben eigenlijk 2 prinsen, andere zoon Coen is ook lid van deze Koninklijke Hofkapel. Voor Martin was het nu helemaal duidelijk of toch een beetje verwarrend, als zijn broer Coen geen persoonlijke adjudant wordt dan pak ik toch een andere Coen. En zo werd het Coen Verkampen. En omdat ze nu Koninklijk zijn hebben ze ook een eigen volkslied gecreëerd, “Vooruit met die rood-zwarte”. Rick had de eer op het drumstel en Coen mocht op de grote trom slaan. En ze deden het beide fantastisch. En zoals vanouds ging het dak eraf op het podium… Na hun Koninklijk optreden zijn ze nog onderscheiden met een eigen “Donderjager-onderscheiding”.

De Peeltuuters kwamen onder de klanken van Ok Moi vol gas het podium op. Dit keer zonder vorst, maar hun voorzitter is een prima spreekstalmeester. Hij refereerde aan zijn woordje over de brandweer. Want kunnen ze wel snel genoeg paraat zijn? Ik zou zeggen stook in Venhorst iets aan, dan komen we er vanzelf achter?  En + of – 16 in Boekel? Voor Venhorst een potentieel probleem want hun kinderen konden dan nergens naar toe? What about the Horst? Affin, hun dansgarde zette een hippe dans neer en zo ging het mooi vooruit!

De Vliegenmeppers kunnen natuurlijk niet ontbreken op de prinsenreceptie van prins Rick d’n Urste. Heel de vereniging was opgetrommeld voor de eerste receptie van hun nieuwe Vorst Ralph d’n Urste en natuurlijk was er ook Koningin Daniëlle van M4 van de partij. Volgens Adjudant Pascal zou Adjudant Coen al eens stage hebben gelopen bij de Vliegenmeppers. Verder blijkt dat er meer verbondenheid bestaat tussen de Knöllekes en de Vliegenmeppers want zo blijkt  prins Rick d’n Urste op dezelfde dag geboren te zijn als Ilse de vrouw van Vorst Ralph. Ondanks dat het motto van Vorst Ralph d’n Urste is: “gin latte sjouwen mar un skön fisje bouwen” werd er toch eerst met de latten gesjouwd en mocht prins Rick d’n Urste een parcours afleggen op gesaboteerde skilatten. Geen probleem voor Prins Rick, want hij ging als de brandweer naar de finish.

C.V. De Piepers met Prins Willem d’n Twidde nam, naast de raad van 11 nog een 11-tal mee. De elf charmante dansmariekes die een mooi dansje neer zetten op het podium. Volgens de spreker hadden de piepers wel het enige gemeen met de knollen. Ze hadden beide een voorzitter én een vorst die uit Boekel kwam. En ook de halve familie van hun Prins Willem (v.Sleeuwen) komt uit Boekel. Dat Prins Rick bij Kombi werkt, vonden ze nu ook wel heel toepasselijk, ze vonden dit skôn stel uit Boekel eigenlijk ook nu met de carnaval een hele goeie Combi. En zoals deze middag al meerdere keren naar voren kwam, ook bij Volkel mocht Prins Rick laten zien hoe muzikaal hij is. Ze hadden een optreden gepland van “Stuif-es-In voor volwassenen”. Rick mocht het nummer zingen, zoals vroeger bij Stuif-es-In, “Wat ruist er door…” Tsja wat kwam er ook alweer door dat struikgewas.. Rick ging door naar de finale en werd onderscheiden door Prins Willem d’n Twidde.

Speciaal uit Mierlohout: de Houtse Kluppels. Met kapel Blue band zetten ze een presentatie neer de Nia Domo laat schudden op de grondvesten. Hun Prins Frits de II had veel gevolg bij, mensen zonder en met steek. Maar het meest opvallende van hun act was toch wel het tekenen van de akte door onze voorzitter Peter van den Berg, dat we (met 3 bussen) op bezoek kwamen bij hun 55-jarig jubileum. Een speciale rol was daarbij weggelegd voor Pieter Arts, die als ezel moest dienen.

981B6636Met veel rook maakt de brandweer hun opwachting. De brandweer was van mening dat er te weinig brandweermannen zijn tijdens de optocht om eventueel uit te rukken, vandaar dat Prins Rick samen met zijn Adjudant een proef moest afleggen. . Zij moesten hun vrouwen welke in nood verkeerde uit de brand redden. Natuurlijk is dit voor brandweerman Prins Rick d’n Urste een eitje, maar Adjudant Coen deed een ieder versteld staan, want hij nam zoals ook hoort bij een goede Adjudant zijn Prins op sleeptouw. Vervolgens werden de heren aangenomen bij de brandweer en is de persoonlijke bezetting bij de brandweer weer op peil. Ze slaagden er met vlag en wimpel voor. We hebben ons nog nooit zo veilig gevoeld bij de Knöllekes. Geeft niets dat het een beetje warm wordt: the Heat is on met Rick en Coen!

En als leste omdat ze zo behulpzaam waren om te ruilen met het Hout : d’n Tieleman.  Nu ha Rob van Doren in ieder geval genoeg moed in kunnen drinken om het woordje te doen. Helemaal allein kwam ie ut podium opgestormd. De overige leden hadden ut uitlopen van de receptie niet of nauwelijks overleefd. Gelukkig kon Rob de felicitaties nog ff vlug overbrengen en werden wij alvast uitgenodigd voor hun receptie.

Dan nog een keer goed knallen en toen zat het er op. Een lange maar geweldige dag. En dat is nog maar het begin….

Groeten van het schrijversteam:

Rob, Ben, Yvonne, Leon en Jorg

Vergelijkbare berichten