Een echte feestdag

Één week later dan normaal: het Boerefist is eigenlijk altijd een week eerder. Maar vanwege drukte bij Nia Domo was de stichting Boerenbruiloft zo vriendelijk om te ruilen van weekend waardoor het prinsenbal een week eerder was en ’t Boerefist een weekje later. Stichting Boerenbruiloft: nogmaals bedankt!

’t Boerefist is altijd een gezellige avond met als hoogtepunten natuurlijk het aftreden en bekend maken van het nieuwe paar. Maar er was nog een reden tot Feest. Onze Prins Tijs vierde deze dag ook zijn verjaardag. Speciaal voor de gelegenheid is er een foto gemaakt met zijn favoriete voetballer:

Deze voetballer is daarnaast ook een niet onverdienstelijk mepperke. Toeval? Hoe dan ook, skonne foto, gemaakt op ware grootte.

Terug naar ’t Boerefist. Nadat we helaas afscheid hebben genomen van Boerenpaar Hans en Sandra waarmee we een prachtig jaar hebben gehad, was eenieder zich aan het klaarmaken voor de onthulling van het nieuwe paar. Toch moesten we nog even stilstaan bij de verjaardag van Prins Tijs. Dus hup, op d’n toffel en een liedje van Mario. Een soort schijn ’n liggie op mij maar dan in de nieuwe versie. Ow ow ow wat was ie aan het genieten. Plafond was wel wat te laag, maar die tafel hadden we natuurlijk ook een klein beetje kunnen opschuiven.

Dan naar de onthulling. Met een leuk Ja/Nee spel, gepresenteerd door het Boerepaar van 2023 kwamen ze dan eindelijk tevoorschijn: Boer Hans en Boerin Bianca. Woonachtig op de Mutshoek en echte carnavalsliefhebbers: dat komt helemaal goed bij de Boeren in 2024, gezellig!

René de propper in actie

Daarna kon het bal los. Hoe gaat dat ongeveer? Muziekje, buurten, dansen (of wat daar voor door gaat, sommige idioten zoals de schrijver van dit stuk haalde zijn luchtgitaar weer uit de luchtkoffer) en veel lol. René is niet mee geweest naar Dusseldorf en is jaloers geworden. Jaloers op al die verhalen, maar het meest jaloers op de status van “propper” van Kees. Daar is hij actief mee bezig om ook zo’n status te verkijgen. Het begin is goed: ga zo door René. Uiteraard kwam Zanger Kafke voorbij met z’n witte blouse op het podium enzo. Daar hebben we een afspraak over. We. Doen. Hier. Niet. Aan. Mee. We. Houden. Onze. Jas. Aan.

Verder onbekende man die in een witte blouse op het podium staat

Maar ja, onder invloed van wordt alles een beetje vloeibaar. Zelfs bij de personen die toch wel zwaar tillen aan bepaalde protocollen. Geeft niks, we zullen geen namen noemen. Wél zullen we foto’s laten zien.

En verder: Prins Tijs zong zijn Bompa lied nog een keer, Hans deed een poging tot dansen en ’t hil virrespul heeft weer een keer op de tafel gestaan. Samengevat: Kei skonne avond!

Vergelijkbare berichten