Programma carnaval 2013

Met deze carnaval staat niemand buitenspel! Ook dit jaar weer een gezellig programma voor 5 dagen volop plezier en leut.

In dit bericht staat het programma voor carnaval 2013 nog eens op een rij.

Op vrijdag 8 februari houden de Boekelse Scholen ‘s ochtends de kinderoptocht. Het thema is dit jaar Boekel 700. Zorg dat u vanaf 10 uur langs de route staat om deze leuke stoet voorbij te zien trekken. Daarna bezoeken jeugdprins Koen en jeugdvorstin Lara met hun gevolg de Boekelse basisscholen. Ook Prins Bas en Adjudant Johan zijn hierbij aanwezig.

De route is als volgt voor Octopus en Uilenspiegel (start om 9.45 bij de Regenboog):

9.45 uur vertrek bij Octopus  en Uilenspiegel over het fietspad – Bernhardstraat – Witgele Kruispad – Kerkstraat oversteken – St.Janplein – Mr. Van Hooffstraat – Raadstraat – Irenestraat – Buskensstraat – Helfrichstraat -Burg. Schafratstraat – Prof. v.d. Veldenstraat – Rutger v. Herpenstraat -Burgtstraat -hoofdingang  verzorgingscentrum St. Petrus – Bernhardstraat – terug naar school.

Vanaf 19.00 uur is de officiële sleuteloverdracht in het Gemeentehuis. Alle hoogwaardigheidsbekleders van de Boekelse en Venhorstse carnaval krijgen van Burgemeester Bos dan de sleutel overhandigd. Deze happening is voor iedereen toegankelijk!

Zaterdag 9 februari worden de Boekelse zieken bezocht door de Knöllekes om ze een presentje te overhandigen. ‘s Middags is het tijd voor Stuif es in. Benieuwd wie er in de finale staat? Kijk op onze website. Stuif es in is van 13.00 tot 16.30 uur in Nia Domo. Let op: eenmaal binnen is binnen en alleen kinderen van groep 1 t/m 8 zijn welkom. De entree voor Stuif es in is 1 euro.

‘s Avonds om 20.00 uur is de jaarlijkse carnavalsmis. Een heilige mis met een knipoog, dit jaar verzorgd door Pastoor Rene Aarden. Hij zal carnaval 2013 zijn zegen zal geven. Direct hierna wordt de prinsenwagen van buurt ‘De Beatrixlaan’ onthuld op het Agathaplein. Vanaf 21.00 is ‘Het groot Knöllekesfeest’ in Nia Domo. Het groot Knöllekesfeest is voor 16 jaar en ouder.

Carnavalszondag draait als vanouds om de optocht! De optocht start om 13.30 uur vanaf het plein. De route is als volgt: vanaf de rotonde, door Kerkstraat Noord langs het gemeentehuis, Wilhelminastraat, Kennedystraat, Van der Horststraat, Helfrichtstraat, door Kerkstraat Zuid door naar de aan de rotonde: dat is het einde van de optocht. Later die dag vindt de prijsuitreiking van de optocht plaats. Voor de jeugd om 17.00 uur in de Koepelzaal en voor de volwassenen vanaf 18.00 uur in de Pleinzaal. De zondag wordt afgesloten met met het altijd gezellige optochtbal met DJ Mario in de pleinzaal en Fantasy in de Koepelzaal.

Maandag 11 februari is Vanaf 14.00 uur is het “Klein Knöllekesbal”. Een kei leuke middag voor de kinderen. In de Pleinzaal zullen ook enkele groepen van de Stuif es in optreden. Alle kinderen die tussen 14.00 en 15.00 uur komen krijgen een lot: hiermee kun je leuke prijzen winnen! Om 17.45 uur moet je er zeker zijn. Deze dag hebben we een geweldige finale voor de jeugd! ‘s avonds is er wederom een groot knallend Knöllekesfeest in Nia Domo. In de Koepelzaal zorgt DJ Fantasy voor de sfeer en in de pleinzaal de DJ’s Johan en Peter.
Dinsdagmiddag een gezellige gezinsmiddag in Nia Domo bij de Knöllekes: gewoon lekker carnaval vieren met jong en oud.‘s Avonds is het opnieuw bal: allebei de zalen zijn geopend. DJ Fantasy zorgt dan voor een spetterende afsluiting van carnaval 2013 in de Koepelzaal. In de pleinzaal zorgen de DJ’s Johan en Peter voor het feestje. Om 22.11 uur wordt de carnaval afgesloten door Prins Bas en Adjudant Johan. We feesten hierna nog even door, maar dan is het tijd om uit te zien naar carnaval 2014!

Vergelijkbare berichten