Zondag 4 februari: Voorselectie Stuif es In 

Tijd: 12:00 – ± 16:30 uur

Toegang: Iedereen is welkom om te komen kijken!

Zaterdag 10 februari: Finale Stuif es In 

Tijd: 12:45 – 16:30 uur

Toegang: Alleen voor kinderen van groep 1 t/m 8 (binnen is binnen)

Wil ook jij meedoen met Stuif es in? Stuif es in is je kans om op het grote podium van Nia Domo te laten zien wat je kunt op zang, dans en playback gebied! Alle kinderen van groep 1 t/m 8 uit Boekel én Venhorst mogen meedoen. Tijdens de Voorselectie zien we alle optredens. Onze jury bepaalt daarna welke optredens door mogen naar de finale. Op die dag zien we alleen de prijswinnaars nog een keer!

Als je wilt meedoen, kan dat in de volgende categorieën:

  • Playback (onderbouw groep 1 t/m 4 of bovenbouw groep 5 t/m 8). Bij playback let onze jury natuurlijk op het playbacken van alle artiesten. Ze kijken ook naar het decor, de kleding, de dans en het totaal plaatje van jullie optreden.  
  • Dans (onderbouw groep 1 t/m 4 of bovenbouw groep 5 t/m 8). In de categorie dans ligt de focus vooral op de dans. Heb je de dans zelf bedacht of is het een dans die bij het liedje hoort? Ze bekijken hoe alle artiesten bij een optreden dansen en hoe moeilijk de pasjes zijn. Ook hier letten ze op het decor en de kleding.
  • Live (groep 1 t/m 8): Hierbij gaat het vooral om het live zingen of bespelen van een instrument. De jury luistert hoe je zingt, hoe moeilijk het liedje is en of je de tekst helemaal kent. Denk ook aan je kleding en eventueel aan decorstukken.
  • Theater (groep 1 t/m 8): Bij theater moet je denken aan toneelstukjes, grappige verhaaltjes en spectaculaire optredens. Het totaalplaatje is belangrijk. Heb je gedacht aan de juiste kleding? Hoe goed zit het verhaal in elkaar? Is het optreden grappig? Welke decorstukken heb je gemaakt? En hoe praat je door de microfoon?

Daarnaast is er een beker voor het meest carnavalske optreden. Dit is een optreden dat we eigenlijk de hele carnaval moeten zien en waarbij we echt in de feeststemming komen!

Een optreden mag maximaal 5 minuten duren. Dit jaar krijg je de mogelijkheid om tijdens je optreden gebruik te maken van twee headsets en/of drie microfoons.

Wil je meer weten over de Stuif es in, bel dan even naar Marlous van Schijndel (tel. 0612830410). Je mag ook mailen naar: stuifesin@deknollekes.nl