|

Amaai, wanne skonne zitting

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

Hoe te beginnen als je terugkijkt op zo’n prachtige avond met al dat Boekels talent? Nou gewoon: beginnen!

Net als de presentatoren. Met vaste kracht Max en het ene weekend Bart en het andere weekend Joep ging de avond van start met een eigen variant op “Hé godde mee”.

En dan snel door naar de Knollentrappertjes. Het hele jaar oefenen deze meiden en 1 jongen op hun dans die ze hier 5 avonden ten tonele brengen. Nee, soms zitten ze er een pasje langs maar wat maakt het uit? Ze stralen zoveel plezier uit en enthousiasme wat erg aanstekelijk werkt op de zaal. En ontzettend kan dat deze nog erg jonge kinderen toch zo’n moeilijke dans onder de knie hebben. Lekker rock en rollen was het met de Knollentrappers op Grease: You’re the one that I want!

Al snel daarna een van hoogtepunten van de zitting, ieder jaar weer. Het uitreiken van de 24 rozen aan een verdienstelijk Boekelnaar. Na een prachtige ode van de Hofzangers veel de eer dit jaar ten deel aan Ton Vogels. Ton zet zich al vele jaren vrijwillig in voor heel veel verenigingen in Boekel. Bijvoorbeeld de jeugdnatuurwacht, de perekker, St Petrus of de Heemkunde. En daarnaast is hij bijvoorbeeld al jaren lid van het mannenkoor. Dik maar dan ook dik verdiend: Proficiat Ton! Tijdens de zitting op donderdag gingen de rozen namens de ouderenbond naar Mieke Rijken.

De dansgarde liet ook zien waar zij dit jaar zo op geoefend hebben. Dit jaar hebben ze een vrolijke dans die je meeneemt naar de jaren 70 en Zweden. Een sprakelende mix van de bekende Abba hits zorgt voor een vrolijke dans.

Na deze dans is het tijd voor een wat serieuzere aangelegenheid. Het podium wordt omgebouwd tot de bibliotheek en “Weinig vur een bietje” heeft een boekenclub opgericht. Deze club bespreekt wekelijks enkele boeken en natuurlijk is er ook ruimte voor bijbuurten en eigen literaire uitspattingen. En met zo’n open bieb is er natuurlijk ook regelmatig aanloop van bezoekers. Diverse bekende Boekelnaren komen op bezoek op zoek naar een boek. Harrie zoekt een boek over mexicooooooo, Cor zoekt de Quote en Bas wil lid worden. Maar als boekhouder krijgt hij niets mee, want bij de bieb moet je het wel terugbrengen!

Rawazzie zorgde alle dagen voor de perfecte muzikale begeleiding

De heren van de boekenclub maken de meest vreemde capriolen mee. Frank ontpop zich al een ware dichter tot ongenoegen van Coen en Elies blijkt al tijden zonder werk te zitten. Da’s gewoon geluk zegt hij zelf.
Een prachtig debuut van dit nieuwe cabaretgroepje, zo vroeg op de avond zorgde ze al voor veel lachsalvo’s!

Onvermeidelijk bracht de school naar Nia Domo toe? Kan dat dan wel? Jazeker want ze hebben een school op wielen als alternatief voor de nieuwe schoollocatie. En ze hebben ook maar meteen de ideale buschauffeur gevonden in de vorm van Spencer. Hij rijdt de dames langs alle mooie plekken in Boekel. Maar als je zo prachtig wordt toegezongen door 4 dames dan is het niet verwonderlijk dat je dat met zoveel plezier doet. In hun klaslokaal hebben de dames een pittige kijk op de Boekelse politiek en andere wereldproblemen. Met veel humor stellen ze alles aan de kaak en hebben ze vaak erg creatieve oplossingen. Dat was het programma dan voor de pauze, tot zover niets dan hoogtepunten!

Over de pauze kan ik kort zijn: Snel opstaan, naar het toilet, iets te drinken bestellen zitten en Rawazzie speelt weer aan want dan komt de:

Showdans! De Knollentrappers, de Dansgarde en hun leiding verenigen zich en ze gaan naar de jungle. Daar staan ze oog in oog met leeuwen, olifanten en apen, maar daar dansen ze zich prima doorheen. En wat zien ze er allemaal mooi uit in hun kleurrijke kostuum! Een energieke dans met veel afwisseling waar de zaal met heel veel plezier naar heeft gekeken.

De Dancing queens nemen het stokje dan over. Ter voorbereiding op de carnaval heeft Thea d’n Tieleman voor de carnaval een talentenjacht georganiseerd. “So you think you can dansmarietje”. Diverse Boekelse dames zagen hun kans schoon. Maar het valt niet mee om door de selectie te komen. Als Thea je zelfs te rauw vindt voor in de kroeg, nou… En ondanks extra vullingen lukte het niet, maar doe je dan ook wel het juiste om Thea te imponeren? Met een zwart/wit dans overtuigde ze in ieder geval de zaal, een mooi stuk van deze flinke damesclub!

Na deze dames was het de beurt aan Mina van d’n platte buunder om in de buutton te gaan staan. Ze kwam uit Suriname en had asiel aangevraagd. En ja, in Boekel zijn we gastvrij en actief. Dus volop hulp met de inburgeringscursus. Klonk het eerst nog papiamento, na 10 minuten les bij Mien van ’t Haske was het nog alleen maar Boekels wat ze kon. Dus geslaagd met de omscholing. Maar toen nog werk….dat valt niet mee. Hoewel Mina zo ongeveer bij de hele Boekelse middenstand op bezoek is geweest. En overal is ze kennis wezen maken. Het ecodorp bijvoorbeeld, de enige plek waar je je voeten moet vegen als je naar buiten gaat. En ze probeerde via de jehova’s de energie van god aan de man te brengen bij een deur tot deur actie. Maar als dat niet goed goedkoper is dan Essent hoeven we het in Boekel niet. Haar man had wel snel werk gevonden, als piloot op de vliegbasis. Maar die stond inmiddels ook alweer een week of drie boven de rotonde in Volkel. Nee, het geluk kwam pas echt met een eigenzaak: coffeeshop D’n Alibaba. Oftewel de DA. Midden in Boekel bij de rotonde was nog een mooie winkelruimte vrij.  En met een beetje reclame komt het wel goed met de omzet. Juist ja!

Na deze dame was het de beurt aan de Hofzangers. Die hoeven geen introductie. Ook  niet gek als je bedenkt dat dit het 33e jaar was dat Hein vd Elzen als Hofzanger op de bühne staat en al het 25e jaar voor Ad vd Tillaart. Geroutineerd en ieder jaar verassend laten ze wat momenten uit de Boekelse samenleving voorbij komen. Maar ze startten met een collecte voor de kapel. Helaas bleek opbrengst mager…enkele oude bonnen van Nia Domo en een Belgische Franc. Waar die vandaan komt??? Dit jaar weer 7 liedjes, waar onder ander de fusiewens van Walter Manders wordt bezongen op de muziek van de Dijk, maar hij kan het toch echt niet alleen. En het prachtige lied over de 100-jarige Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius met speciale aandacht voor Pietje Geeskes. De ‘anonieme’ klager van het Veenmos blijkt niet zo happy. Pharrel Williams had het niet beter kunnen doen en een geweldig komische manier om deze klachten vanuit een andere hoek te bekijken. Of te bezingen. Vervolgens op de muziek van “the wild rover” kon je nog even flink meedeinen op de Mouthoeve en als laatste zongen ze nog een lied je voor ons. Uhh nee: Vur hullie!!! Hé skon durpke, ge wit dè ik der gère ben!

Het slotstuk was voor B & W. Nee niet d’n burgemeester maar voor Wimke. En zijn poppetje: Bep. Ze waren afgereisd naar Zakynthos om daar van een welverdiende vakantie te genieten. Maar ut is d’r wel verrekes heit. Dus wel even insmeren. Gelukkig zijn er altijd wel mensen bereid om dit te doen op het strand. En Zakyntos bleek niet de enige plek te zijn die ze hadden aangedaan. Ook de canarische eilanden, Turkije en Egypte hadden ze bezocht. Van het zwemmen in de Rode zee was Bep zelfs sprakeloos. Reden genoeg voor Wimke om er nog wat dagen extra bij te boeken. Met hun avonturen, grappen en grollen zorgde ze voor heel veel lachsalvo’s. Het is dan ook een prachtig stel. Zo prachtig dat er gelukkig wat foto’s van ze zijn gemaakt. Deze selfies hopen we ook snel te laten zien. En als klap op te vuurpijl bleek half Boekel uit te stappen op het naaktstrand. Prins Filip was goed te herkennen aan zijn puntzak en dhr vd Loo aan zijn “korte lontje”. Maar nu zouden ze het niet meer kunnen zien, want de verrekijker kon maar 40x vergroten en ze hadden hem bij de eerste zitting al 35x gebruikt, dus volgend jaar zal die grap niet werken…

Met een spetterende finale gingen we vervolgens naar de bal na. Amaai dat was nou nog eens een skon bal…

[/spb_text_block] [spb_gallery gallery_id=”17346″ display_type=”masonry” columns=”3″ fullwidth=”yes” gutters=”yes” slider_transition=”slide” show_thumbs=”yes” autoplay=”yes” show_captions=”no” enable_lightbox=”yes” hover_style=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Vergelijkbare berichten