Vereniging van het jaar: Buurtvereniging Statenweg

Traditiegetrouw zetten de Knöllekes ieder jaar een vereniging

in het zonnetje vanwege hun bijdrage aan de Boekelse gemeenschap. In dit bijzonder jaar valt de eer ten deel aan “Buurtvereniging Statenweg”.

Normaal gesproken wordt de vereniging van het jaar onthuld tijdens de opening van het seizoen. Maar door de maatregelen kan dit dit jaar niet. Toch willen we graag via deze weg de Statenweg de aandacht geven die ze verdienen. Het hele carnavalsseizoen zal dit daarom ook zichtbaar zijn op de Statenweg met grote spandoeken.

Want dit jaar bestaan ze maar liefst 50 jaar! Al 50 jaar lang is de Statenweg de verbinding van Boekel naar Venhorst en het achterliggende Land van Cuijk, dwars door de Peel. Maar gedurende die 50 jaar zijn zij altijd één van de meest fanatieke deelnemers van de Boekelse optocht geweest. Met zeer creatieve ideeën, die altijd actueel waren en altijd met veel zorg gemaakt.

En dat is ook niet onopgemerkt gebleven: de Statenweg heeft inmiddels een mooie lijst van prinsen, jeugdprinsen, adjudanten en boerenbruidsparen mogen leveren. Met andere woorden: 50 jaar lang veel plezier, gezelligheid en geknutsel. En niet te vergeten kers op de taart: de winst in de optocht van 2020 in een zeer sterk deelnemersveld.

Buurtvereniging Statenweg, vereniging van het jaar: dik verdiend en op naar de volgende 50 jaar!

 

 

Vergelijkbare berichten