Een R(h)ode dag

Na de onthulling van de wegwijzer en de onthulling van het prinsenpaar in Venhorst was het afgelopen zaterdag rood-wit-blauw: de Hollandse avond. Met een bietje geluk volgt er nog een ááchteraf-filmke. Een hele leuke avond / skonne avond die ook een beetje een opwarmer was voor de dag daarna: Het bezoek aan de receptie van “De Schaopenwaesers” met hun nieuwe Prins Patrick II en Adjudant Joost.

Stemadvies

Voordat we overgaan tot de belevenissen van deze dag eerst maar eens even een klaagzang. Want naast dat half Boekel onbegaanbaar is door de boorwerkzaamheden, schort er toch wel het een en ander aan de infrastructuur in Boekel. Met name op d’n Bovenstehaus is er aardig wat aan de hand. De overvloedige regenval van de laatste weken heeft al voor flink wat wateroverlast gezorgd, en daar blijkt het riool niet tegen bestand op d’n Bovenstehaus. Maar dat is niet het enige! Het wegdek is ondermaats. Het is levensgevaarlijk om er te fietsen. De ene na de andere valt er van z’n fiets af met behoorlijke fysieke of medaille schade tot gevolg. Vanuit deze bescheiden blog dan ook een oproep: stem de komende week wijs. Elke partij die niet in z’n partijprogramma heeft opgenomen:

  • Aanpassingen wegdek en riolering Bovenstehaus
  • Gratis transport voor leden van de carnavalsclub naar huis naar een activiteit. Met name degene die woonachtig zijn op de Bovenstehaus
  • Extra zorgvoordelen in het pakket voor leden van de carnavalsclub (in algemene zin dan, want ook mensen woonachtig op de Dooleggen schijnen wel eens een hegje mee te pakken)

Verdient je stem niet!

En terug naar de Peel…

Chantal loopt al rood aan

Terug naar Odiliapeel waar Rawazzie en de Donderjagers de krachten hadden gecombineerd en ze zaak lekker opwarmden met hun deuntjes. Tussen de groene bazeloenen stond dus wat rood. Vooral rode schoenen. Een kleur waar we nog meer over zouden horen. De dames Nicole en Marelke gingen op het biljart. Ze stonden daar flink te swingen, dat zorgde wel voor wat rode wangen. En de raad van elf kreeg er rode oortjes van. Tot het moment dat er wat pilskes op tafel kwamen, want die werken als een rode lap op een stier. De rode M&M’s waren het meest in trek. Ook de club uit Schaijk, had de kapel bij en twee kiepen die vanallerhande muziekskes maakten waaronder “red red wine” van UB40. Of was het nu Simply Red?

Rode, blauwe, witte en oranje M&M’s

Nicole en Marelke stonden overigens niet voor niks op dat biljart: Prins Tim en Niek hadden eerst nog een voetbalwedstrijd in Rooij, bij Rhode. Adjudant Niek, een man van principes, zei: “eerst voetballen, want we zitten in ’t urst en dan pas handje geven en klapklap zwaaizwaai in de Peel”. Maar toen hij in de rust hoorde dat Nicole en Marelke eerder op het podium stonden werd het rood voor zijn ogen. Ja hoor: een rode kaart. Ineens was hij nog principiëler “daar horen wij te staan, ik skup ze wel um in Rooij dan kreeg ik rauwd en kan ik vertrekke!”. Ja dus niet, want hij vergat dat zijn broer en prins nog gewoon moest doorvoetballen.

Ondanks dit alles kwamen ze nog voor het officiële klapklap zwaaizwaai binnen. Vanwege de omstandigheden kreeg Adjudant Niek wel een rood strikske, rooi snuupkes en een rooi pilske. Begin je al een rode draad te zien?

Adjudant Niek is ne rooie

Ow ja: we hebben ook nog de felicitaties overgebracht aan Prins Patrick en Adjudant Joost. Verse vorst Max was in vorm, net als de Dansgarde die werkelijk stonden te stralen in hun nieuwe outfits. Toen terug naar Boekel en hopelijk…zonder rode vlekken op de boks bij de rit naar huis. Shit. Ook mislukt. Roel had hil z’n boks onder de rooj curry zitten. Maar zunne jas was ie niet kwijtgeraakt.

ps. de spreuk van de dag: “ge wit wel zo’n achterkantje dè ge an de veurkant nie ziet“. Mocht je nu denken: waar gaat dit over? Ik krijg hier wel rode oortjes van! Is dit het niveau bij de Raad van elf? Jawel hoor. Dat gaat over een sluitknopje van een speldje. Wat dacht jij dan? Bestel hier trouwens een kerstboom:

Vergelijkbare berichten