Een Knölleke voor Bjorn dankzij de Vliegenmeppers

Tijdens de prinsenreceptie van Prins Henri en Adjudant Erik introduceerden de Knöllekes iets nieuws: Een kunstwerk in de vorm van een Knölleke wat per opbod wordt verkocht en waarvan de opbrengst volledig ten goede komt van een goed doel in onze gemeenschap.

Dit jaar was als doel uitgekozen “De wens van Bjorn”. Björn Nabuurs, onze jonge dorpsgenoot met progeria, wil heel graag een samenzijn organiseren met lotgenoten uit Europa. En daar is heel veel geld voor nodig.

Tijdens de receptie hadden aanwezigen de gelegenheid om te bieden op ‘t Knölleke.  Dit werd ook volop gedaan. Zo ook door enkele leden van carnavalsvereniging de Vliegenmeppers. Ook zij staan midden in de gemeenschap en vonden dit een mooie manier om ook een bijdrage te leveren aan de wens van Bjorn. Op het einde van de receptie bleken zij dan ook de hoogste bieders met een bedrag van € 860,-. Toen het Knölleke werd overhandigd aan Vorst Danny en adjudant Pascal, maakte adjudant Pascal bekend dat enkele leden van de Vliegenmeppers geen € 860, maar zelfs € 1000 ter beschikking stellen aan “de wens van Bjorn”! Een fantastisch resultaat waar we de Vliegenmeppers erg dankbaar voor zijn.

Op maandagavond 26 januari is het Knölleke vervolgens door beide verenigingen overhandigd aan Björn, als tastbare herinnering aan dit initiatief. Een prachtig voorbeeld hoe beide carnavalsverenigingen hun betrokkenheid tonen aan de gemeenschap.

Vergelijkbare berichten