De commissie ethiek aan het woord

Ditmaal geen verslagje in het Boekels maar gewoon in het ABN. Jorg was een keer vrijaf, dus ditmaal mocht ik een verslagje schrijven. Zoals een echte leraar betaamt doe je dat dan in het Algemeen Beschaafd Nederlands :). @Jorg; geef mij de volgende keer maar feedback op m’n Boekelse uitspraken die je hieronder kunt lezen en de spelling ervan. Mogelijk lukt het me een volgende keer om beter Boekels getint (dat is anders dan 50 tinten….) verslag te schrijven.

De receptie van onze vrienden van de Meppers:

Zondag 28 januari stond de receptie van de Vliegenmeppers op het programma. Na drie avonden Pronkzitting zagen onze hoogheden en de prinsessen er nog boven verwachting goed en scherp uit (@Jorg; Ut zagger skerrup aut?). Ze hebben inmiddels in de gaten dat wanneer je de steek met veren op hebt, je vleugels krijgt. Je voelt je onoverwinnelijk. Rawazzie heeft enkele momenten gepakt om de boel wat op te zwepen en dat lukte goed (@Jorg; da gink skôn?). Achter in ’t café was het bal! Mede ingegeven door het feit dat we best even moesten wachten tot we aan de beurt waren. Een veel gehoord geluid op een receptie is, zoals Max al op het podium zei: “een goede receptie loopt uit” (@Jorg: ’n goei receptie lupt out?). Daar was geen woord van gelogen (@Jorg; da war nie gelogge?).

Een lid van de commissie ethiek met beschermende maatregelen

Na lang wachten mochten we onze mooie club laten zien aan alle aanwezigen in de zaal. De vrienden van de Knollekes, de raad, de dames, kinderen en natuurlijk de hoogheden kwamen het podium op. Max was in zijn nopjes met die microfoon in zijn hand en heeft de nieuwe Vorst Stijn enkele spelletjes laten doen. De muziekquiz werd door Stijn gewonnen (tegen een doorgewinterde musicus als Giel Verstraten, de broer van… à @Jorg; na effe zuuke werd bruur Giel ingemakt?). De kennisquiz over N.E.C. werd met een voldoende beoordeeld en Stijn bleek met minder woorden dan Max zeker niet bang te zijn voor de microfoon. Feedback voor Max: stel niet zo’n lastige vragen en praat wat minder (@Jorg; stel wa simpeler vroag en lul nie zo veul?).

Prins Tijs mocht Vorst Stijn ook nog even toespreken. Tijs is zich ook al snel één gaan voelen met de microfoon. Tijs had een uitdaging voor Stijn, maar helaas ging Vorst Stijn niet in op de weddenschap om het aanstaande kampioenschap van P.S.V. te bezoeken. Er werden geen concessies gedaan door Stijn (@Jorg; hij din ut nie?). Daarvoor was zijn N.E.C. hart te sterk ontwikkeld.

1e waarschuwing

De ethische commissie heeft het weer druk gehad. Er is inmiddels voldoende input om langzaamaan de eerste statuten op te stellen. Zo lang de nieuwe statuten nog niet in werking getreden zijn en met een meerderheid van stemmen uit de club aangenomen, blijft de huidige regelgeving intact. Erik, je hebt gelukt, anders was er een tweede waarschuwing bij gekomen, wat had kunnen leiden tot een sanctie.

@Niek, Tim en Vincent: we zullen ons toezicht moeten verscherpen.

PS Onze hoogheden, dames en jeugdhoogheden hangen inmiddels pontificaal in beeld bij binnenkomst van de tenniskantine! Wat een welkom!

Vergelijkbare berichten