Weinfeste? Bierfeste!

Weinfeste? Bierfeste!
Wesley

BierfesteEr werd al dagen, weken wat zeg ik?? MAANDEN over gesproken “DAS BOEKELSE BIERFESTE”!!

Om 20:00 was het dan eindelijk zover, ook bij C.S. De Knöllekes is de carnaval officieel begonnen, en hoe?! Er stond deze avond heel wat op het programma zoals de bekendmaking van Vereninging van het jaar Thorsten von Lippe Biesterveld het afscheid van de Donderjagers en nog iets met een kapel.

Rond 20:30 beklommen de Opdonders het podium om Dj Mario even een welverdiende pauze te gunnen ( hij stond inmiddels alweer 3 kwartier achter de “toys of noise”). Twan vond het na 3 nummers Opdonders wel mooi geweest en die begon ineens allemaal mensen uit te nodigen op het podium; de Knollentrappertjes de Dansgarde natuurlijk Prins Henri en Persoonlijk Adjudant Erik ook voor Raadsadjudant Mark was er een plekje vrij op het podium, het liefst had Twan ook nog heel de Raad van Elf boven gehad, maar die waren bang dat ze de plek aan de bar kwijt zouden raken dus die draaide de laatste afslag voor het podium rechtsaf richting de halve liters. Nadat de Knollentrappertjes en de Dansgarde allebei hun nieuwe kunsten hadden vertoond was het tijd om de vereniging van het jaar bekend te maken. Stichting de Speeltrein werd verkozen als vereniging van het jaar klik hier voor een uitgebreid verslag.

Mario zijn pauze zat er weer op maar niet voor lang want de Donderjagers stonden klaar om  voor de allerlaatste keer hun opwachting te maken in Nia Domo. Na een bedankje van niemand minder dan Leontien Zijlaard van Moorsel ging het dak er dan nog 1 keer voor een goeie vanaf. Hier is zelfs een filmpje van gemaakt en er is nog een uitgebreid verslag te lezen over de Donderjagers. Mario die tot nu toe meer pauze heeft gehad deze avond dan dat hij muziek heeft staan draaien mocht het toch weer gaan proberen. Maar het was maar voor korte duur want Vorst Twan had de microfoon weer te pakken om iedereen gerust te stellen dat de mist die ondertussen de zaal in werd geblazen niets ernstigs was. Om 22:00 vroeg Twan of het zaallicht gedimd kon worden en iedereen zich even wou richten op het podium. Nadat de lampen gedimd waren werd al vrij snel duidelijk waarom al die mist in de zaal hing. Het had allemaal te maken met de bekendmaking van de nieuwe hofkapel, of ja nieuwe?? De Opdonders 2.0 zeg maar.

Met nieuwe outfits een nieuw logo maar het voornaamste een compleet nieuwe naam kwamen ze tussen de rook en de kilo’s confetti tevoorschijn, “Wan Rawazzie” zullen de meeste gedacht hebben, en voor diegene die dat dachten……

Dat klopt!! RAWAZZIE

Een skôn gezellige “Rawazzie” kunde wel zeggen.

Nadat de zaal weer was bijgekomen van het opkomst geweld van de Hofkapel ging de avond weer vol gas verder onder leiding van Dj Mario die nu hoopte eindelijk eens wat langer te mogen draaien dan 20 minuten. Helaas 23:00 uur daar stond ineens een iets te “zonnebankbruine” Thorsten von Lippe Biesterfeld te popelen om op te mogen treden. Met andere woorden Mario had wéér pauze, 3 kwartier maar liefst. Thorsten kreeg de zaal goed in beweging met uiteen lopende nummers van Heino tot aan Nina Hagen. Na een spetterende eerste set van Thorsten was ook hij toe aan een welverdiende pauze dus was het de tijd weer voor Dj Mario, die geheel op eigen wijze de zaal bestookte met Deutsche Schlagers van Rosanna Rocci tot aan Wencke Myhre en van Andrea Jürgens tot aan de alom bekende Ute Freudenberg. Thorsten die in zijn pauze even een zonnebankkuurtje genomen had was weer klaar voor zijn tweede set. Hiermee kreeg hij de mensen in de zaal op de banken en op de tafels. Maar ook aan het optreden van Thorsten kwam helaas een eind. Dat klonk dan wel voor Mario als muziek in de oren, die mocht namelijk de avond geheel in stijl afsluiten.

We kunnen wel zeggen dat de Carnaval goed begonnen is dit jaar!

EIN PROSIT!!

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*