Verbroedering in Venhorst

Verbroedering in Venhorst
14 november 2017 Leon

Tijdens de onthulling van de carnavalswegwijzer nabij het gemeentehuis, sprak wethouder Henri Willems over verbroedering door het vieren van carnaval. En jawel ik mag concluderen dat er inderdaad goed was geluisterd naar de speech van de wethouder bij de opening van het carnavalsseizoen op 11-11 om 11 over 11.

Op uitnodiging van onze carnavalsvrienden de Peeltuuters uit Venhorst waren wij te gast op hun prinsenreceptie ter ere van hun prinsenpaar Dave en Nancy. Na eerst wat sfeer geproefd te hebben in de zaal, werd er gekozen om in de ontmoetingsruimte een feestje te gaan bouwen. De Slenk zoals deze ruimte in het gemeenschapshuis de Horst heet was ondertussen al goed gevuld en na de eerste noten van onze hofkapel Rawazzie zat de sfeer er al lekker in. Ook leden van M4 begonnen spontaan mee te spelen met Rawazzie. Hier was al een eerste aanzet van verbroedering te zien. Prins Filip en adjudant Berrie gaven het goede voorbeeld en stonden lekker te springen op het afgedekte biljart. Daarbij werd ook Vorst Jarno van de Vliegenmeppers uitgenodigd immers verbroedering stond centraal. Helaas was dit van korte duur want een Venhorst biljartliefhebber was bang dat de afdekplaat op het biljart het zou begeven. Geen enkel probleem zetten we het feestje op een andere manier voort en er werd verbroedering gesloten met deze biljartliefhebber.

Het werd de hoogste tijd om het prinsenpaar te gaan feliciteren. Prins Filip had speciaal een woordje voor prinses Nancy welke in Boekel werkzaam is bij de keurslager. Na de prachtige dans van de dansgarde, was het de beurt aan Prins Dave om  de uitdaging aan te gaan met onze prins Filip. Wie hangt er het langste aan de rekstok. Duidelijk was te zien dat prins Dave de kneepjes van het prins zijn nog moest leren en hij kon niet tippen aan de tijd die werd neergezet door prins Filip. Een aanwezige in de zaal, Carlo Hartjens, kon dit wel en deze prestatie werd dan ook door de Knöllekes beloond als teken van verbroedering met een blaadje bier.  Voordat er werd overgegaan tot het feliciteren en het uitreiken van de onderscheidingen, was er nog een momentje van verbroedering. Leden van de Peeltuuters waren namelijk zo vriendelijk geweest om de steek van Hans en Leo te bewaren. Later bleek dat er wel een vergoeding tegenover dit teken van verbroedering moest staan.  Helaas aan al het leuks komt een einde en zo ook aan dit leuke carnavalsweekend.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*