Twidde stop: Vliegenvangen

Twidde stop: Vliegenvangen
Leon

Ut duurt efkes, mar dan hedde ok wa! De schrijver van dit stukske heeft in ieder geval wat hersteltijd nodig gehad. Lag dat aan het bier? Ja! Lag dat aan het drukke schema? Ja! Lag dat aan wat oververmoeidheid? Ja. Was het een combinatie van alles tegelijk? Ja zeker. De dodelijke combinatie van opschieten om overal op tijd te komen, een avondje  staan omdat er zitplaatsen te kort waren en een hoog drinktempo hebben in ieder geval voor een geweldige avond gezorgd.

Vrijdag 31 januari waren we te gast bij Van Uje. Traditiegetrouw wordt de vrijdag na het prinsenbal de nieuwe vorst van onze vrienden van C.S. De Vliegenmeppers onthuld. Zoals wij ook zeker wisten dat Hans onze nieuwe Prins Hans d’n Urste zou worden, zo zeker wisten wij ook dat Frank Sanders de nieuwe vorst zou worden! Voorspellende gaven te over bij de Knollekes dit jaar. Misschien binnenkort een avondje naar het casino met z’n allen?

Vorige week zondag was de eerste receptie van ons nieuwe dorstlustige kwartet. Toen was het allemaal nieuw en kei skon! Deze keer geen receptie, maar een avondje vertier. Dus hoe gaat zo’n avond nu eindelijk: netjes zitten op de gereserveerde stoelen, steken af, op staan en klappen, weer gaan zitten en klappen, biertje drinken, nog een biertje drinken, nog een biertje drinken. Kortom, Lappot Koen had het gaspedaal vol in.

Vorst Pascal opende de avond waarna de zingende nachtegaaltjes de muzikale aftrap verricten. Een mooie groep danste de pannen van het dak. Daarna was het aan Ivo van Rossum en zijn sidekick. Zij hadden een leuke act waarvan de wc-pot anekdote in ieder geval is blijven hangen. Daarna het afscheid van Vorst Ruud, Vorstin Karin en het afscheid van Adjudant Pascal. Het nummer “dit was de finale” was voor Vorst Ruud en Vorstin Karin het definitief einde waarna de dames van de Vliegenmeppers nog even in zonnetje werden gezet en kregen allemaal een Bluumpke.

Na de pauze was er wederom een skonne dansact. Daarna een prachtige buut van parachutist Rob van Elst uuuuut Groesbeek. Met een bucketlist in zijn hand ging hij zijn top 15 met to-do’s af. Lachsalvo’s vlogen je links en rechts om je oren. Daarna was het de beurt aan cabaretgroep Pent House Boys.

En dan was daar het moment aangebroken. Time to party. Met een dikke lasershow en dito muziek kwamen Frank en Marieke tevoorschijn als nieuw vorstenpaar. Ready to party!!!! De voetjes gingen van de vloer en eindelijk konden Prins Hans d’n Urste, Adjudant Damon en de beide prinsessen Dide en Emmy laten zien waar ze goed in zijn. Een feestje bouwen. Volle bak vooruit. De tafel op. Meezingen met zanger Gewoon Erik, meebleren en vooral het heel erg goed naar de zin hebben. Prins Hans d’n Urste en Adjudant Damon lieten zien dat ze ondertussen ervaren zijn en hielpenVorst  Frank en Marieke goed op weg bij hun eerste avond. Kei skon!

Na een knallend feestje van discotheek Twylight nog even lekker op de soep bij Roel en Helmi. Dank voor deze lekker geste! Het was weer een verrekte gezellige avond. Op naar deel III!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*