Rawazzie op rets mi de raad van drie en unne Pieper

Rawazzie op rets mi de raad van drie en unne Pieper
23 oktober 2018 Jorg

Duitsers. Ze grossieren in feesten. Wijnfeesten. Worstfeesten. Bierfeesten. Maar een beetje extra gezelligheid kan geen kwaad. Daarom schakelen ze de hulp in van de “Der Hofkappel aus Holland” Jawohl. Jaarlijks.

Maar alvorens de reis kon beginnen natuurlijk eerst verzamelen bij Nia Domo. Om 8.45. Ja, voor de mensen van de raad van elf dan. Want heel Rawazzie stond al om 8.30 op de stoep. Dus hullie grijnzen tegen de raad van elf van “Ja gullie bent te laat”. Nee hoor. Het was een voorzorgsmaatregel van het “Rawazzie gaat naar de wijnfeesten” comité: blijkbaar is Rawazzie ‘s ochtends niet zo van de klok.

Niet veel later kon de bus vertrekken, mooi ritje van zo’n 2,5 uur naar Mayschoss. Maar ook ergens anders heen aldus Arno. Maar ik zal vast een tip van de sluier oplichten: nergens anders.2,5 uur later waren we op het plein van Mayschoss aanbeland en daar zijn we dan ook gewoon de hele dag blijven staan. Die verrijdbare roltafel van Rawazzie heeft nog geen 10 meter gemaakt.

Maar in de bus zat de stemming er goed in. Zeker, toen zo ongeveer halverwege de rit in plaats van file iets veel spectaculairders kwam. Want het “Rawazzie gaat naar de wijnfeesten” comité had speciaal voor de passagiers de grote “Rawazzie gaat naar de wijnfeesten samen met kleine afvaardiging van de raad van elf en een nog kleinere afvaardiging van de Volkelse Raad van elf” kwis georganiseerd. Hieruit blijkt wel dat Rawazzie graag speelt. En dus niet alleen op die toeters enzo. Tjonge en wat een voorbereiding: De toeter en bel werd uitgereikt en de bus werd in een linker en rechterdeel gesplitst. Met ongekend enthousiasme ging eenieder aan de slag! De Boekelse Kwis werft met skon foto’s van Bekende Boekelse, maar in een bus rondrijden blijkt veel effectiever. Heel de bus doet mee. Zo kregen we wat weetjes over de Berlijnse muur te verwerken, over duitsers, over Rawazzie en over de Knöllekes. De winnaar: Hans van Goor! Een skonne medallie miet een te klein lintje voor Hans en alle lof!

Aangekomen in Mayschoss liet onze chauffeur zien dat het ginne prutser is. Super gedecideerd zet hij ff zijn bus terug. Heel Mayschoss moest wel wachten, maar hij deed het wel erg netjes. En toen op het plein. Het was nog vroeg dus nog niet zo heel druk. Maar de stemming zat er wel in! De keyboard giganten waren er weer, maar de mooie zangeressen waar Wesley “d’n Sik” zo over opgaf waren alleen beschikbaar in de brochure. En de wijnwijven die het dorp op de poster heeft gezet waren wonderbaarlijk getransformeerd in pompoenen. O ja, en nog iets wat me opviel: ook in het Duitse hartland worden de eetkramen uitgebaat door chinezen. Het was nog wel een broodje bradwurst, maar volgend jaar zal het wel meer fusion keuken zijn. Ik verwacht een broodje loempia met curry. Maar dat is voor volgend jaar.

Op de keyboard klanken was enkel nog een Private Dancer zich aan het uitleven. Tijd voor Rawazzie! Na de eerste dozen wijn te hebben genuttigd werden de instrumenten uit de kisten gepakt en gas er op! En jawel: de stemming zat er zo in! Genieten van Rawazzie zullen ze gedacht hebben: het plein liep vol, de zon bleef schijnen en de wijn bleef vloeien.
Rawazzie had het keurig verzorgd. Er was zelfs een Wurst-Kase scenario op tafel naast de pepernoten. Die wursten zorgen ook voor een nieuw spelleke: wurst-darten. Zie ook de foto’s.
En ja: het werd echt steeds drukker. En gezellig! Iedereen had een topmiddag: gezellig buurten, glaasje wijn erbij en Rawazzie die nog een paar keer speelde. We wilden helemaal niet van het plein af!
Maar zo rond 6 uur: terug naar huis. We hadden zelfs geen tijd om te eten. Dat is pas een wurst-kase scenario!
Deze busreis was wel wat langer: een dikke file ergens dus onze chauffeur besloot om over Aken terug te rijden. En zo kwamen we om 22.45 weer in Boekel aan. Die extra tijd in de bus hebben we gevuld met prins raden, maar we misten wat nuttige tips van Filip.

Enkele mensen gingen moe en voldaan naar huis. Enkele anderen hadden een ander idee: op dat moment een topidee, maar misschien, heel misschien was het toch beter om naar huis te gaan?
Enfin: een zeer geslaagde dag met het Gezellige Rawazzie.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*