Rawazzie “Kingpin” Challenge

Rawazzie “Kingpin” Challenge
22 juli 2016 Wesley

king pin goedHet was een hete woensdagavond in juli. Normaal gesproken zou Rawazzie (wij) repeteren. Maar omdat voor ons de carnaval toch ook een keer afgelopen moet zijn hebben we besloten om 20-07-2016 het carnavalsjaar af te sluiten met een onderling wedstrijdje bowlen. De organisatie had een heus toernooi opgezet verdeeld over maar liefst 6 banen!!! 2 om werkelijk op te gooien en de andere 4 om op uit te wijken voor het geval we net zo gooien als dat we te keer gaan op de instrumenten

Roel had natuurlijk ook aan het “Ere metaal” gedacht dus er was wel degelijk iets om voor te spelen. Na een mooie openingsceremonie en de volksliederen van willekeurige dorpen en gehuchten begonnen de wedstrijden precies om klokslag 3 minuten over half 9. Het was voor de meeste wel weer ff wennen om met bowling ballen te gooien in plaats van met de welbekende Pokémon ballen. Dus na een kleine uitleg over het hoe en wat van bowlen (waar wij natuurlijk de “bowling” ballen verstand van hebben) hadden we anderhalf uur de tijd om zoveel mogelijk punten bij elkaar te gooien om een krat met Ere metaal te winnen. Er werden diverse tactieken toegepast zoals bij de dames “rustig maar effectief” en bij de heren vooral “nie mooi mar wel hard”.

Na 3 kwartier bowlen en 2 minuten blessuretijd gingen we de rust in met een redelijk gelijk opgaande score. De top 3 tot dan toe was:

1.Wesley 119

2.Karin 114

3.Roel 108

Na de rust keerde we terug op het veld waar we 1 wissel aan troffen. Roel was nog niet gewend om de volle 90 minuten mee te gooien dus werd hij vervangen door Ton die voor deze avond zijn bowlingbal look a like pet op had gezet. Ton begon vrij aardig net als de rest van de top 3 alleen daar kwam Jeroen met rasse schreden dichterbij net als Arno die de ene na de andere strike gooide. Toch bleef Wesley ondanks alle toegenome druk en veranderende tactieken bovenaan staan. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd werd er een forse overtreding op Arno gemaakt die daardoor helaas geNOOTzaakt was bij de organisatie een time out aan te vragen zodat er “d’n draak van d’n Doom” bij gehaald kon worden. Na nog 4 minuten extra speeltijd voor de wissel en de blessurebehandeling van Arno floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Buiten werd de winnaar van de “Rawazzie “Kingpin” Challenge wisseltrofee” gehuldigd en er werd geloot wie er de “pikkerprijs” gewonnen had.

Winnaar van de 1e “Rawazzie “Kingpin” Challenge wisseltroffee” is geworden Wesley met 223 punten totaal met in zijn kielzog op de 2e plaats met 215 punten Arno en op de 3e plaats met 212 punten Karin. De “Pikkerprijs” voor dit jaar ging na een spannende loterij (getal tussen de 0 en 3) tussen Chantal en Kim. Chantal was als eerste aan zet en riep vol zelfvertrouwen 2! Kim moest ff denken maar ging uiteindelijk toch voor 1. De spanning was om te snijden maar het was Kim die met de felbegeerde “Pikkerprijs” naar huis ging.

De exacte datum voor de 2e “Rawazzie “Kingpin” Challenge” is nog niet bekend maar het belooft weer een spannende strijd te worden.

Voor nu bedankt voor de gezellige carnaval 2016 op naar 2017.

1 Reactie

  1. Jorg 4 jaar geleden

    Potverdomme ge zout der bekant muzikant vur wille worre

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*