Pronkzittingen 2020: 5 schitterende avonden

Pronkzittingen 2020: 5 schitterende avonden
Leon

Wat was het skon,  leuk en gezellig. We kunnen weer spreken van een vijftal schitterende Pronkzittingen. Op de drumbeats van EMM openden Joep en Bart zitting. De dansgarde beet de spits af, gevolgd door de Knollentrappertjes en de Mini-Knollentrappertjes. Wat een genot om naar deze meiden te kijken.

De 24 rozen kwamen dit jaar toe aan Wim van den Elzen. Een vrijwilliger in hart en nieren en waar we trots op mogen zijn! Bij Boekel Sport is hij al ruim 40 jaar vrijwilliger als: Jeugd leider/trainer/coördinator, Voorzitter jeugdbestuur, Lid stuurgroep beleidsplan en ook nog Bestuurslid. Bij De Knöllekes is hij al 22 jaar lid, was hij 9 jaar lid van de raad van Elf, was 3 jaar vorst 2006-2007-2008, was hij 15 jaar (mede) presentator Pronkzitting 2000 /m 20014, een vaste deelnemer pronkzitting en contactpersoon namens de “Vrienden van de Knöllekes”, Bij Harmonie en slagwerkgroep “Eendracht Maakt Macht” was hij Podiumcoach van de Sense of Harmony 2013, is hij Voorzitter van EMM vanaf 2015 tot heden en is hij de Initiatiefnemer om “nieuw leven de kerk in te blazen met EMM”

Bij de oudenzitting op donderdagavond waren de 24 rozen voor niemand minder dan Harrie van de Nieuwenhof. Alle fietspaden in Boekel zijn hem wel bekend en zeker die rond Boszicht. Biljarten is zijn ding. Grote organisator van de fietstochten, de wekelijkse rit op vrijdag en de fotofietstocht komen allemaal uit zijn koker. Een dik verdiende hommage namens de Hofzangers dus! Harrie, de rozen zijn dik en dik verdiend!

Op ieder potje past een dekseltje…. Zongen de kletsende koppen. Na eerst op de mert te hebben gebuurt over alle belangrijke dagelijkse dingen, was dit toch wel een uitsmijter met een rijmelarij van heb-ik-jou-daar! Muzikaal talent is er genoeg in Boekel. Namens de EMM & de Slagwerkgroep werden er twee optredens verzorgd: The Old Guys lieten zien voor de pauze zien dat er ondanks de oude looks er wel degelijk leven in de brouwerij zit.

In de ton zat dit jaar niemand minder dan Henry van den Broek. De schrijver van Het Boekels Avontuur. Hij verzorgde een introductie en las voor uit eigen werk wat het beste omschreven kan worden als een gezonde mix van Temptation Island, Expeditie Robinson en Adam & Eva en dat allemaal beleefd met onze eigen Boekelse bevolking.

Na de pauze bracht de showdans ons naar de wondere wereld van de Efteling. Op muziek van Carnaval Festival, Monsieur Cannibale, De Baron en menig ander nummer werd het publiek opgezweept.

De Hofzangers bespraken het plaatselijke wel en wee. Er werd een boel verteld over het verleden jaar, waar gaan we eten mmm mmm. Feestelijk werd er teruggekeken naar Imemato, Het Boekels Kwartierke en De Donderjagers die allen hun jubilea hadden. Met de sirtaki werd er met name “bedankt”. Er werd gezongen over het “wereldberoemd zijn in Boekel en  “Gas in de bossen”. Uitsmijter was het “En in Boekel zijn we trots” over het wel en wee over het stikstofprobleem.

We zen dur nog bracht ons terug naar de avond van het Boekels Diner. Een schitterend initiatief om voor een niet nader bekend gezelschap te koken. Dit echte editie was zeer geslaagd…. Maar deze liep in het 100. Met bezoekers als vegan Gretha Grunberg , boer Vincent en danser Peter met zijn pocketpants was d’n chefkok zeker niet tevreden, nee!

De slagwerkgroep veroorzaakte een muzikaal slagveld in de keuken. Met een kip die door het publiek rende en met meel wat door de keuken vloog, wist men het publiek te enthousiasmeren met allerlei vormen van beats, drums en goed toneelspel.

De goeie Raod nam ons mee naar de TV-opnamens van Snugger Volluk, alwaar de kandidaten Toon van Hout, Paul Hoehoehoehoevenaars en Jan van t Menneke de vragen op hen afgevuurd kregen. Zelfs Grad van Rossum wist zich af en toe ginne raod met de uitspattingen van dit viertal.  Maar gescoord werd er wel. Het bleek toch wel dat de Boekelse mens goed op de hoogte is van alles wat er in het dorp aan de hand is.

Vurrekes sloot het op zijn Vurrekes af. Altijd feest, altijd enthousiast en met heel veel muzikaliteit werd de slotact grandioos neergezet!

Dank aan alle deelnemers, de presentatoren Bart en Joep, de mensen van het licht en geluid, de begeleiding voor en achter de schermen en uiteraard het publiek voor 5 geweldige avonden. En dat met alles van eigen Boekelse bodem. Daar kunnen we met heel Boekel trots op zijn!

Tot volgend jaar!!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*