Prinsenbal De Peeltuuters

Prinsenbal De Peeltuuters
Leon
Prins Marcel en Prinses Lianne

Prins Marcel en Prinses Lianne

Ja, ja, we mogen weer. Het langverwachte appje “20:00 uur verzamelen bij Nia Domo” werd door de leden van De Knollekes met een grote glimlach gelezen. Het seizoen is geopend. Traditioneel gezien, zijn De Peeltuuters er vroeg bij. Nog net geen “ellufde van de ellufde”, maar dat mag de pret niet drukken. Carnaval is carnaval en de pilsjes smaken toch wel goed.

Terwijl de 19-koppige delegatie in de bus naar een plaatsje op zoek was, had Rob z’n steek al verruild voor de enige echte mijter van Sint Nicolaas die in de bus lag. Mocht de Sint volgende week zaterdag in Nederland aankomen zonder mijter, weten wij waar deze mijter is. Hij is nu wel een beetje opgerekt en moet dan wel ingenomen worden.

In Venhorst aangekomen werden we welkom geheten bij De Horst door het ontvangstcomité van De Peeltuuters. Daarna werden de eerste de beste hangtafels bezet en kon de avond beginnen. Eerst werd er afscheid genomen van ex-prins Herman en ex-prinses Marcha. Eerst een mooie speech van burgemeester Pierre Bos en daarna door de familie. Duidelijk werd dat Nasi niet voor Herman is weggelegd. Opvallend was de mededeling dat de sleutel zoek was. Ook in dat opzicht zie je dat De Knollekes trendsetter zijn, als ik dat zo mag zeggen. Enige verschil was dat dit keer de sleutel er wel binnen 5 minuten was.

Vervolgens was het de beurt aan Vorst Guus. De spreekstalmeester van De Peeltuuters zorgde ervoor dat het podium werd bezet door de Raad van 11 en de dames. Het object werd door de zaal naar boven gereden. Het ging niet allemaal even soepel, maar uiteindelijk stond het boven op het podium. Na het doornemen van de tips werd de doos geopend en wapperden de prinsenveren al zichtbaar boven het object uit. Na de confettiregen kwamen Prins Marcel van Hintum en zijn prinses Lianne Meulepas tevoorschijn. Na de showdans aanschouwd te hebben, werd de polonaise ingezet met Prins Marcel, Prinses Lianne en de kinderen voorop. De muziek ging vol open en samen met De Peeltuuters en De Vliegenmeppers werd de eerste carnavalsavond goed ingezegend. De traditionele tafel werd de zaal ingebracht en daar mochten de adellijken onder ons weer even gas geven.

De eerste avond zit er op. Het was leuk en gezellig in Venhorst en ze smaakten goed. Avond geslaagd.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*