PRIMEUR IN DE PEEL

PRIMEUR IN DE PEEL
Ben van der Ven

De Peel18Zondag 15 november 2015 zal naast dat het een regenachtige herfstdag was, vooral de geschiedenisboeken ingaan als de dag waarop de nieuwe hofkapel van cs de Knöllekes Rawazzie, zich voor het eerst presenteerde buiten Boekel.

De gelukkige om onze nieuwe kapel te mogen aanschouwen en te beluisteren waren de Schaopenwaesers uit Odiliapeel. Deze hadden hun prinsenreceptie op het programma staan en natuurlijk zijn de Knöllekes van de partij om hun nieuwe prins Paul d’n Urste en zijn Adjudant Syl te feliciteren. Daarnaast vergeten de Knöllekes natuurlijk niet om ook hun Jeugdprinses Lara eventjes in het zonnetje te zetten.

Nadat we in Odiliapeel waren aangekomen, was natuurlijk onze nieuwe kapel Rawazzie en hun spectaculaire onthulling tijdens het Boekelse Bierfeste het gesprek van de dag. Daarnaast werd er nog flink nagepraat over het optreden van Thorsten von lippe Bisterveld in d’n Doom en natuurlijk werd er wat gemopperd over de kleine bierglaasjes. De avond ervoor stonden we met grote pullen bier in onze handen, nu met een klein bierglaasje. Bij afwezigheid van onze vaste ober Koen, was dit wel aanpoten voor zijn vervanger Rene Claase. De stemming zat er al snel in. Zeker toen onze hofkapel Rawzzie zijn eerste nummer begon te spelen was het feest in het café. Henri en Eric lieten zien dat een biljart ook geschikt is voor het betere spring en danswerk.

De Peel21 (1)Na lange tijd van wachten mochten we dan eindelijk Prins Paul d’n Urste gaan feliciteren. Dat dit altijd heel spannend is bleek wel uit de handschoenen van één van de raad van elf leden welke naam ik niet zal noemen. Hij had zijn handschoenen al bijna opgegeten van de spanning of het moet zijn dat hij deze heeft gebruikt bij het koeienkappen. Nadat onze dansgarde weer hun beste beentje had voorgezet, mocht prins Paul d’n Urste aan het Rad der Knollen draaien om te kijken welke opdracht hij moest uitoefenen. Dit als test om te kijken of hij ook daadwerkelijk als prins er een knal carnaval van kan maken.  Natuurlijk slaagde hij samen met zijn Adjudant Syl voor deze opdracht zodat we konden overgaan tot de verdere officiële plichtplegingen. Na de felicitaties hadden we nog tijd voor een laatste drankje en werd het de hoogste tijd om weer af te reizen naar Boekel. Zeker toen Gerard Krol begon te roepen “kerstbomen te koop!”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*