Mediatraining heeft zijn vruchten afgeworpen

Mediatraining heeft zijn vruchten afgeworpen
Jorg

Ieder dag bellen ze bij Omroep Brabant in het programma “Afslag zuid” een prins uit Brabant op om te horen hoe het hem vergaat in de aanloop naar de carnaval. Deze keer belden ze onze eigen Prins Hans d’n Eurste (volgens ons d’n urste, maar ut proat nie gelijk Brabant bij omroep Brabant).

Waarom prins Hans? Nou…alvorens prins Hans de scepter ten hande nam heeft hij een zeer uitgebreide mediatraining en mediavoorbereiding gehad door niemand minder dan onze veelzijdige vorst Filip.

Vorst Filip heeft onze prins tot in detail voorbereid en omgaan met de media hoort daar ook bij. Hoe de media vervolgens mij jou om gaat is niet goed te voorspellen, dat ze je spontaan een andere naam geven daar kun je niet op oefenen. Maar als onze Prins Hans de microfoon ter hand neemt gaat het hem allemaal vloeiend af geen probleem! Vorst Filip is natuurlijk ervaringsdeskundige. Ook hij is tijdens zijn prinsdom onderworpen aan een diepte interview op radio 2. Wil je terug in de tijd? Klik dan op de foto van Filip met koptelefoon.

Terug naar Hans. Het is vrijdagmiddag 17.15 uur en je wordt koud gebeld door Omroep Brabant. Eens kijken hoe onze Prins Hans daarmee is omgegaan.

Wat moet je volgens de mediatraining altijd doen:

  1. Blijf bescheiden: Dat doet Prins Hans perfect. Je hoeft hem echt geen hoogheid te noemen, prins is meer als zat;
  2. Altijd positief: Dat is een eitje voor Prins Hans: hij vind het supermooi om prins te zijn!
  3. Respectvol naar iedereen toe: Tuurlijk geen enkel probleem;
  4. Interviewer complimenteren: De interviewer stelt een vraag die Prins Hans de laatste drie weken al 60 x heeft gehoord. De reactie van Prins Hans: “Goede vraag!”
  5. Grapje er in opnemen: Hans is de redder van Boekel.
  6. Kom weloverwogen over: Tjonge wat een wijze woorden op de vraag “wordt je geleefd?”. Antwoord: “aan de ene kant niet, aan de andere kant wel, je bent er zelf bij, supermooi!”

Een dijk van een radio optreden. Nu is het wachten tot ze van de televisie bellen. En dan bedoel ik niet de BLOK, maar die gasten uit Hilversum. Over de BLOK gesproken: kijk as. maandag 17-2 de BLOK: want daar hebben ze prins Hans wél al gestrikt voor een interview!!

O ja, benieuwd naar prins Hans op de radio? Luister hier het fragment:

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*