Liedjes zingen in Volkel

Liedjes zingen in Volkel
Jorg

Helaas…de allerlaatste. De allerlaatste receptie voor Prins Job en Adjudant Vincent. Althans in die hoedanigheid!
Want voorafgaand aan de receptie hadden we een gezellig samenzijn bij Prins Job. En daar is bekend gemaakt dat beide heren aanluiten bij het illustere gezelschap “Raad van 11”.

Traditioneel waren ook diverse limericks voorbereid. Dat gaat met zingen gepaard. Het is zeker: Vincent is een zeeeeeer welkome aanvulling bij dit gezelschap. Over de teksten niets te klagen, maar over de zang…

Daarna met het hil spul naar Volkel. Een keer wat anders: op zaterdag en in de vroege avond. In Volkel is vorige week prins William onthuld en dat vieren ze in Volkel met ‘s middags een receptie en ‘s avonds een feestje.
Omdat het de laatste is wilden Prins Job en Adjudant Vincent maar al te graag naar dit feestje toe.

Voorafgaand aan de felicitaties ging het al lekker in het opwerrrumhok. Onze vrienden van de Vliegenmeppers, Donderjagers en Schaopenwaesers waren en ook en zo was het mooi buurten en muziek maken. Rawazzie kreeg de eerste voetjes van de vloer en onder het poortje door.

Daarna tijd voor de felicitaties. Laten we daar nu eens even lekker uitgebreid te tijd voor nemen. In Volkel waren ze al voorbereid: ze hadden al een microfoon klaarliggen waarvan de batterij bijna op was. Maar helaas, ze gaven $%^% de verkeerde aan Job. En die gaat me daar toch een partij uitgebreid buurten! Hij dacht: dit is mijn kans!
Vorst Filip had even aandacht voor de jarige Dieke van de Garde en daarna natuurlijk felicitaties en een spelleke. Prins William is niet voor een gat te vangen: die had een nieuwe spelmethode geintroduceerd waardoor hij direct voor de prijzen ging. Adjudant Vincent deed verschikkelijk zijn best om ook een goed resultaat neer te zetten, maar hij spaarde liever zijn krachten voor een lied.
En dat deed het dan ook: Vincent en Job zongen samen “Het jaar van de knollen” en zo kwam Volkel vast goed los voor de afterparty!

Uw schrijver heeft de zaal daarna verlaten, maar het meerendeel van de Knöllekes bleef in de zaal. Er zijn wat foto gemaakt en op basis van de opgevangen geluiden een korte puntsgewijze samenvatting:

  •  Coen heeft steek geruild met de Pepper
  •  De DJ had zeer dansbare deuntjes
  •  Er is mogelijk wat teveel gedronken door enkele personen
  •  Prins Job en adjudant Vincent zongen nog een keer een liedje
  •  Frank had in de bus al slaap
  •  Marelke dacht vroeg klaar te zijn: dus niet
  •  Dex is niet door Vincent uitgelaten
  •  De groene tractor bleef op stal
  •  Samenvatting van Krol de volgende dag (die heeft beduidend minder woorden nodig): “Ut waar verrekes skon”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*