Lekker bezoek dankzij…

Lekker bezoek dankzij…
11 november 2018 Jorg

Slagerij Biermans en de prachtige garde.

Het is 11-11-2018, de dag waarop het carnavalsseizoen 2018-2019 van start gaat.
Nadat de Knöllekes samen met de Vliegenmeppers, Peeltuuters, Kluisklepels, Stg Boerenbruiloft, d’n Tieleman het seizoen hebben geopend stond het jaarlijkse bezoek aan Mierlo-hout op het programma. Al meer dan 35 jaar bezoeken de Knöllekes CV de Houtse Kluppels in Mierlo-Hout en ook dit jaar gingen we op pad om de felicitaties over te brengen aan hun nieuwe Prins: Prins Max d’n Urste. Voor ons d’n twidde eigenlijk, want er is maar één echte prins Max d’n Urste. Die kende gullie nog wel wanne.

De opening was erg mooi. De foto’s hiervan volgen nog, noemens waardig was zeker de functiewisseling van Vorst Twan: hij heeft zijn taken overgedragen aan Filip Demuyt, die vanaf nu bekend is onder de naam Vorst Filip. Twan Hurkmans heeft samen met Hannie 5 jaar als spreekstalmeester van de Knöllekes gefungeerd. En dit dit hij op zijn eigen, geheel perfecte wijze. Twan heeft zich altijd goed voorbereid en zeer professioneel naar buiten toe gepresenteerd als vorst van de Knöllekes. Dankjewel Twan en Hannie voor jullie inzet, we zijn blij dat jullie je wederom aansluiten bij de raad van 11!
O ja, er was ook nog iets met 55 jaar en Bavaria: waarschijnlijk hadden de ingehuurde Bavaria durskes al wat van de blikjes opgedronken want helemaal vlekkeloos ging de overhandiging van de bierblikken taart niet. Maar dat leek Prins Marc van de Peeltuuters niet bepaald te deren…

Tijdens lunch trokken de jongedames van de garde zich terug, om even later schitterend terug te keren in hun nieuwe garde-outfit. Wat een mooie verschijning deze groep. Er stond een hele trotse leiding, veel trotse moeders en ook wel wat trotse papa’s die dat misschien wat minder snel toegeven…

Dan in de Bus naar Mierlo-Hout, zoals al eerder gezegd. Een lekker ritje met de bus waar Vorst Filip even kort het programma doornam. In ‘t Hout aangekomen was het lekker druk, een kapel stond gezellige muziek te maken en de Knöllekes wisten al snel een tafeltje te veroveren. Aan de tafel nam gezellige klets en goeie buurt het over van verstandige gesprekken: met andere woorden een prima tijdverdrijf.
Gelukkig was Rawazzie er ook om zichzelf en de Knöllekes even warm te spelen. Het cafétje vulde zich met de gezellige klanken van Rawazzie en de sfeer zat er lekker in!
Maar daar kwam het woord: opstellen, nog 5 minuten. Vorst Filip stelde de stoet gedecideerd op en onder de begeleiding van Rawazzie gingen we richting het podium. En eenmaal op het podium waren we er….te vroeg! Want blijkbaar stond Hofslagerij Biermans ook te wachten. Geen punt natuurlijk, we hebben best wel geduld en dat werd overigens ook echt wel beloond. Want slagerij Biermans had vele vleesspecialiteiten meegenomen: balletjes, gebakken spek, roggebrood met zult, roggebrood met spek enzovoorts. Er werden enkele schalen in de zaal neergezet, maar ook anderhalve op het podium. Persoonlijk kan ik de gebakken spek van slagerij Biermans aanbevelen :). En zo te zien waren er meer leden van de raad die het wel lekker vonden, want in recordtijd waren de schalen leeg.

Toen was het tijd voor de garde. De allereerste keer dat ze de dans waar ze als sinds maart op oefenen mogen laten zien aan het publiek. En daar stonden onze dames: te stralen in hun pakjes. En toen de muziek begon hadden ze ook direct de aandacht van de zaal te pakken: wat een mooie dans lieten ze zien, enthousiast uitgevoerd door deze gezellige groep meiden. Knap hoor!

Vorst Filip nam hierna het woord weer, tijd om ook voor de eerste keer onze nieuwe act te tonen. Wie heeft dit het beste “in de vingers”. Voor Prins Randy was het in ieder geval geen enkel probleem. Maar prins Max en zijn maat hadden er duidelijk meer moeite mee. Tja, Prins Randy regeert dan ook al een tijdje.

Na de act hebben we nog even kunnen nabuurten in de zaal, maar de bus stond al weer te wachten.
We kunnen wel zeggen dat we een geslaagd eerste carnavalsweekend achter de rug hebben, volgende week het volgende hoofdstuk!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*