In Wetten zit ‘t wel snor

In Wetten zit ‘t wel snor
21 januari 2019 Jorg

“Nederwetten?” Hoor ik u denken. “Wa moette doar toch gaon doen?” Nou, da’s vrij simpel. De prins van Nederwetten, alias Prins Feschtivalie en zijn ega Sanne (alias Adjudante Campigna) zijn woonachtig in Boekel, alias het Knöllekesrijk. Maar Prins Feschtivalie (alias Danny van Esch) is van oorsprong een echte Wettense en hij is ook volop actief bij het organiseren van Carnaval in Nederwetten. Dat deden ze daar voorheen in een tent, nu in een MFA die prachtig versierd is als een tent en tijdens de carnaval door het leven gaat als “Bek-stage” (alias MFA de Koppel).

Reden genoeg toch? O ja, maar dan komt er nog een reden bij: Rawazzie (alias de hofkapel) is goed bevriend met het prinsenpaar en wilde heel graag daar enkele nummers komen spelen!

Maar nadat vorig week alles al TwAnders was in Volkel, was het nu ook weer helemaal anders. Grappig om te zien hoe anders het carnaval wordt gevierd, of in ieder geval de receptie in Nederwetten en omstreken. Andere acts op het podium, gruwelijk veul medaillies maar zeker wel een prachtige sfeer. Niet dat het onze vorst Filip iets uitmaakt, ondanks deze gewijzigde omgeving is hij de MC met verve. Wel effe wennen voor de raad van elf en garde: eerst feliciteren en dan pas de hele act. Maar gelukkig was er een speciale middag georganiseerd om deze wijziging door te spreken. Bij deze middag, waar Tiny en Mien weer uitstekend zorgde voor de versnaperingen is naast deze organisatorische wijziging ook het raden van de prins nog even ter sprake gekomen. En jawel: er is een shortlist ontstaan. Ge wit wel: de lijst van mensen die de komende twee weken lastig worden gevallen met vragen en opmerkingen van “Gij wordt het hè”, “En, al zenuwachtig?”. Wie staat er op volgens de raad van 11, de potentiële prinsen van dit jaar:

  • Teun Wiendels:  Hebben we geprobeerd te bellen maar wist niet hoe snel hij moest wegdrukken
  • Hans vd Burgt:  Nam de telefoon op (beeldbellen): maar zat met zijn vriendin in Groningen. Begrijpen we, nog even de rust opzoeken
  • Jelle Bouwmans: Nog niet gebeld, gaat nog wel gebeuren
  • Damon vd Zanden: Schoonvader zal hem nog wel even aan de tand voelen
  • Vincent van Sleeuwen: Omdat er verschillende tips zo goed bij hem passen
  • Pieter Sanders: Vanwege de transport tip
  • Roel van Zutven: Broer van Job, nadat jarenlang Job is genoemd wordt het tijd dat het een Van Zutven wordt. Aldus vader Wim.

Maar zit hij er ook echt bij? We gaan er achter komen. Nog één vergadering te gaan.

Terug naar de MFA de Koppel (alias de Bek-stage). Prins Feschtivalie staat zijn mannetje wel en weet wel raad met de microfoon. Maar wist hij ook raad met ons vingerspitzenspel (alias het bierknoei spel)? Prins Randy is inmiddels ervaren, die gaat er voor en begint altijd heeeeel relaxed aan deze uitdaging. Vorige week in Volkel was het Twanders, Adjudant Wout nam toen de honneurs waar. Dat leverde nog wel wat spektakel op. Maar op muziek van Rawazzie wist Prins Feschtivalie er met de winst vandoor te gaan!

Heel veel mensen wisten er ondertussen ook vandoor te gaan met de mega ballonnen. Sommige opgeblazen, sommige kapot op hoofden als badmuts en sommige zelfs nog in de draagtas. Maar die komen wel weer terug. Na het stukje nog een lekker muziekske van Rawazzie!

Wat een mooi stel! Helaas nog maar 1 weekend voor deze toppers.

Overigens was het wel meer Boekel die middag, want ook De Vliegenmeppers kwamen Prins Danny, sorry Feschtivalie, even feliciteren. Zo werd het een heel mooi feestje daar in Wetten. En daarna gezellig met zijn alles in de bus terug naar Boekel: Knöllekes en Meppers door elkaar!

O ja, er zijn ook nog wat foto’s. Veel betreffen het uitdelen van Medailles. De prins van Nuenen, Prins Pretium (alias Bart, alias de Plaatjesmaker) had het prima naar zijn zin. Zodanig dat zo ongeveer iedereen in de tent nog een onderscheiding van hem kreeg. Dus veel plezier rijker, enkele onderscheidingen rijker en weer wat mooie ervaringen rijker: een mooie middag in Wetten (alias Nederwetten)!

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*